Punt & van Hapert Advocaten

Sinds haar beëdiging als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Inmiddels is zij advocaat – medewerker en staat zij haar eigen ‘vaste cliënten’ bij. Marjolein houdt zich met name bezig met het ontslagrecht. Marjolein is advocate van werkgevers en werknemers. Daarnaast maakt Marjolein deel uit van de sectie ‘Ondernemers en echtscheiding’. Zij legt zich daarbij steeds meer toe op de bijzondere positie van ex – samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij ex – samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring. Sinds 2020 schrijft ook collega Carmen de Koning, van Punt & Van Hapert Advocaten, artikelen voor Mies Magazine. Carmen de Koning is sinds 1 december 2019 verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Ze maakt deel uit van de sectie Ondernemer & Echtscheiding waarbij ze voornamelijk cliënten adviseert in omgangs-, gezags- en alimentatiezaken. Carmen zal begin 2020 worden beëdigd als advocaat.

2 Comments

 1. Marieke
  2 december 2016 @ 12:40

  Dank Marjolein. En naast het feit dat er steeds meer wordt ingestoken op de positie van kinderen zijn er ook al professionals die de positie van kinderen borgen richting en in een procedure. Voorafgaand aan en aan de voorkant van een procedure via een Kindbehartiger (middels verslag en advisering) en in een procedure via een bijzondere curator.

 2. Anneke
  5 december 2016 @ 09:36

  Beste Marjolein, dank je wel voor je blog. Naast de vele punten die ik wel herken, kan ik oprecht zeggen dat ik nog nooit in een ouderschapsplan iets heb afgesproken over een straf die het kind zou kunnen krijgen.
  Wel ga ik met de ouders in gesprek wat zij prettig vinden in het zorgen voor hun kind(eren), wat vinden zij belangrijk dat het kind kan (sociale vaardigheden, waarden en normen, etc.) wanneer het de 18-jarige leeftijd bereikt. Wie gaat dat het kind voordoen en op welke wijze?
  Straffen en belonen leveren in mijn optiek niets op en is nooit in het belang van alle partijen.

  Daarnaast hoop ik oprecht dat de kinderen niet een eigen advocaat kunnen krijgen. Na vele investeringen is daar de bijzonder curator gekomen, voor de uitzonderingen.
  Inmiddels zijn we erachter gekomen dat met alle reeds gevestigde partijen de vechtscheiding enorm is toegenomen. Zij bieden dus geen soelaas in het belang van de kinderen. Samenwerking met een kindbehartiger (zoals in mijn eigen scheidingspraktijk) werkt wel. Zelf ben ik gezins- en opvoedcoach (liever zorgcoach) en kindbehartiger. Het afgelopen jaar heb ik 4 vechtscheidingen zien ontstaan door tegenwerking van de advocaten. Dit heb ik enorm betreurd en het was en is absoluut niet in het belang van de kinderen. Gelukkig hebben 3 partijen besloten om de advocaat aan de kant te zetten en met mij verder te gaan.
  Schoenmaker blijf bij je leest! Een advocaat is juridisch geschoold en is geen kindertherapeut, fiscalist of financieel expert.
  Mijn levensmotto: je bent pas sterk wanneer je je beperkingen kent en kunt samenwerken.