Tijdens een bemiddelingsgesprek zei een vrouw: “Ik zal moeten leren onverliefd worden, pas dan zal ik de scheiding een plaats kunnen geven en verder leven”.
Maar hoe doe je dat onverliefd worden?
De vrouw liet in haar hart kijken, hoe moeilijk het voor haar was om haar man los te laten. Scheiden heeft immers ook veel van een rouwproces, het is afscheid nemen. Vaak is het rouwen om wat was en nu niet meer is en ook nooit meer wordt wat het is geweest.
“Los laten” na scheiding
Het gaat dus over ‘los laten’ . Maar hoe doe je dat: los laten? Makkelijk is het zeker niet, en pasklare antwoorden en gouden tips zijn er evenmin.
Los laten is een werkwoord, net zoals beminnen een werkwoord is.
Los laten heeft veel te maken met:
- Laten door dringen dat de relatie teneinde is
- Hetgeen was, laten voor wat het is geweest
- Vertrouwen dat er na deze nare ervaring nog een nieuw leven is (waarvan je nog geen beeld hebt en dat maakt je onzeker en roept angst op)
- Anders kijken en mogelijkheden zien na de scheiding
- De weg willen gaan naar een nieuwe toekomst: scheiden is moeilijk maar het is niet het einde van je leven.
Nazorg na scheiding niet overbodig
Er zijn gescheiden partners die alleen de weg gaan, maar er zijn er ook die (professionele) begeleiding nodig hebben en zoekende zijn naar hulp.
Nazorg is geen luxe en vaak zelfs noodzakelijk. Terecht kunnen bij een luisterend oor, kunnen terugvallen op, een klankbord zoeken, bouwen aan zelfvertrouwen en voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt.
En op termijn (voor iedereen verschillend) een nieuwe relatie kansen geven, jezelf nieuw geluk gunnen. Met verse moed geloven dat je nog de moeite waard bent en dat er iemand is die van je zal houden en aan wie je jezelf opnieuw kunt geven, in alle vertrouwen en voluit. Op weg dus naar een nieuwe toekomst.
Onmogelijk? Neen. Dus toch mogelijk? Ja. Maar hoe dan? Waar kan ik terecht? Er zijn bekwame therapeuten of psychologen die je kunnen gidsen en begeleiden. Je sterker maken, je terug doen geloven in jezelf waardoor je zelfvertrouwen groeit.
NEO Bemiddeling kan je doorverwijzen naar een profeesionele begeleider, als je niet weet waar je terecht kan. Blijf niet bij de pakken zitten; ga ervoor! Want niets doen is ook iets doen; je bestendigt wat nu is.
[tweet_box design=”box_12_at” pic_url=”https://miesmagazine.com/wp-content/uploads/ericencindy_small.jpg” author=”Neo Bemiddeling”]Ga voor een nieuwe toekomst, anders dan voorheen – Scheiden is moeilijk maar niet het einde van je leven[/tweet_box]