Mies – Mens in een scheiding

Welkom bij Mies Magazine, hét online tijdschrift dat de menselijke kant van een echtscheiding belicht.

Ik ben Mies – geboren in 1973, al vijftien jaar gescheiden en moeder van een tiener zoon en twee volwassen dochters. Mijn passie voor schrijven – liefst met een tikkeltje humor – heeft erg geholpen bij de verwerking van mijn eigen scheiding. Door mijn persoonlijke ervaringen merkte ik dat we als mens in een scheiding nood hebben aan ondersteuning, een luisterend oor, het verhaal van een ander, advies en vooral een plek waar de negatieve gevoelens van schaamte en falen omgezet kunnen worden in positiviteit.

Vandaar dat een geweldig team bloggers en ik trachten alle mogelijke aspecten van voor, tijdens en na een scheiding neer te pennen om zo onze scheidingsverhalen en alles wat daarmee gepaard gaat te delen met anderen. Dit in de hoop dat ze een verhelderende, verzachtende, troostende en vooral hoopgevende bijdrage zullen leveren aan ieder die met een scheiding te maken krijgt.

Want, al lijkt het soms niet zo, er is écht wel life after divorce.

Dé plek om jezelf tegen te komen, te ontdekken, ontwikkelen of juist even aan de kant te leren zetten, want ieder van ons heeft behoefte aan erkenning, begrip, empathie, eerlijkheid en vooral liefde. Een scheiding vergt op praktisch en emotioneel vlak veel van een mens en wij hopen met dit online magazine anderen een hart onder de riem te steken.

Of het nu om je eigen echtscheiding gaat of die van je ouders,  zus / broer, vriendin of buurman, iedereen heeft een eigen verhaal en ieder verhaal is dus anders. Wij bij Mies gaan op zoek naar hoe mensen met de fijne of juist de moeilijke aspecten van een scheiding omgaan. We struinen het nieuws, social media en televisie programma’s af om een zo goed en breed mogelijk beeld te geven van alles wat je over de mens in een scheiding zou moeten weten.

Heb je zelf ook een verhaal dat je graag wil delen, of heb je vragen? Mies werkt samen met een team ervaringsdeskundigen, psychologen en coaches, die klaar staan om je vragen te beantwoorden…Aarzel niet en contacteer ons via Mies Magazine.

Meer weten over het ontstaan van Mies Magazine? Lees er alles over in ‘Bedrijf van een Wereldwijf’ – 35 portretten van ondernemende Nederlandse vrouwen wereldwijd.

Grote dank aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt…
voor jullie enthousiasme, steun, bijdragen en de nodige kick-ass zodat ik dit idee écht zou durven verwezenlijken! 

You know who you are
Kus Mies x

“In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer. And that makes me happy. For it says that no matter how hard the world pushes against me, within me, there’s something stronger – something better, pushing right back.” Albert Camus

[tweet_box design=”box_12_at” pic_url=”https://miesmagazine.com/wp-content/uploads/Mies-Magazine-logo1.jpg” author=”Mies Magazine”]Mies Magazine, dé plek waar je menselijke scheidingservaringen opdoet![/tweet_box]


Ondernemingsnummer (BTW) : 0550702652