Bloggers

AbigailAbigail (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

AlexaAlexa (35)

Een kleine vier jaar geleden besloten Alexa en haar toenmalige partner om te scheiden. Met die beslissing kozen zij voor hun eigen geluk maar niet persé voor dat van hun kinderen. Hier is zij zich erg van bewust. De bijzondere gesprekken met haar drietal over proces en worstelingen, tekent zij sindsdien op. Soms in een brief, soms in een verhaaltje.

AlexanderAlexander (36)

Mijn naam is Alexander van der Heijden, als familiaal bemiddelaar ben ik een empathisch toehoorder die door een open en heldere communicatie beide partijen tot een evenwichtige en duurzame oplossing begeleidt. Als jurist ben ik bovendien thuis in wetgeving en gerechtelijke procedures.

AmandaAmanda (1)

Hoi, Ik ben Amanda (37), tekstschrijver, kind van gescheiden ouders en mede-oprichter van Stichting KOPS. Tot enkele jaren geleden geen contact met mijn biologische vader. Mijn tienerdochter leeft om en om een week bij mij en bij haar vader.

AmélieAmélie (11)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

AnnAnn (4)

Ik ben 53 jaar, heb 2 dochters van 18 en bijna 20, twee zalige dochters waarop ik heel trots ben. Mijn ex en ik gingen met onderling akkoord uit elkaar, dat is nu al ruim 2 jaar geleden. Meestal lopen de onderhandelingen redelijk, maar soms ook net omgekeerd.

AnnaAnna (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

AnnetAnnet (1)

In “Op zoek maar de liefde” ga ik in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van scheiding en/of samengestelde gezinnen. Met een lach en een traan vertellen mijn gasten ‘aan de keukentafel’ hun verhaal. Vol met liefde, vanuit liefde en voor de liefde worden hun ervaringen en tips gedeeld met de luisteraar.
Luistertijd ca. 30 minuten.

AnniekAnniek (1)

Anniek is 18 jaar, oprichtster van Stichting Tienermediation en kind van gescheiden ouders. ‘Doordat mijn ouders gescheiden zijn, weet ik hoe jongeren zich kunnen voelen en wat zij missen. Door mijn eigen ervaring is de drang ontstaan om jongeren te helpen, die te maken hebben met een scheiding. Niet iedereen begrijpt wat je doormaakt en in je uppie kan het een flinke worsteling zijn. Door middel van WhatsApp en e-mail bied ik jongeren een luisterend oor en indien gewenst, word ik ingezet bij mediationgesprekken van gespecialiseerde mediators.’ www.tienermediation.nl

AnoukAnouk (1)

Rechtsinfo.nl - Rechtsinfo is de vergelijker voor mensen die willen scheiden. Wij willen mensen die juridisch hulp nodig hebben op het gebied van scheiden bijstaan met:
Vergelijkingen van juridische experts (advocaten, mediators, bemiddelaars en juristen)
Hulpmiddelen in de in vorm van documenten, rekentools, boekjes etc.
Begrijpelijke informatie rondom juridische thema’s

ArnoudArnoud (2)

Mies Magazine is hét online magazine voor mensen in echtscheiding. Uit de persoonlijke verhalen en columns van de betrokken adviseurs kunnen mensen in scheidingssituaties kracht putten. Met mijn bijdragen aan Mies hoop ik mensen meer inzicht te geven in de zakelijke en financiële kant van scheidingen.
Arnoud Oostveen, fiscaal-juridisch en financieel bemiddelaar en adviseur bij scheidingen Barendrecht, regio Rotterdam

AstridAstrid (27)

Astrid, 50 jaar. Moeder van een zoon van 20 en een dochter van 18. Familierechtadvocaat en zelf gescheiden. Bestuurslid van Gezond Scheiden voor Kids. Ondernemer. Passie voor dansen.

BabetBabet (7)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

BartBart (4)

Bart Renaer, psycholoog, erkend bemiddelaar (in sociale zaken en familiezaken), en bezig met de opleiding Bachelor in de rechten.
Ik behartig en vertegenwoordig kinderen die hun stem willen laten horen omtrent de regeling bij een echtscheiding. In het domein van vechtscheidingen of hoog conflictueuze scheidingen kan ik hieromtrent bijzondere expertise aanbieden.

Beter samengesteld - Cindy SchepersBeter samengesteld - Cindy Schepers (7)

Als relatietherapeute, vrouw, mama en stiefmama heb ik ruime expertise opgebouwd als het gaat over het leven in een nieuw samengesteld gezin.

Ik help stiefouders en koppels hoe ze samen naar meer rust en evenwicht kunnen groeien, zodat ieder zijn plekje vindt en het gezin een thuis wordt. Door anders met emoties om te gaan, slimmer de (opvoed)verschillen te overbruggen en anders te praten met elkaar, help ik met elkaars kinderen overweg te kunnen en zo meer naar elkaar toe te groeien.

BibianBibian (6)

Mijn naam is Bibian, ik heb een lieve tweeling van 12, beide meisjes en een kleine doerak van 6. Een jaar na zijn geboorte zijn hun vader en ik uit elkaar gegaan. De rek was eruit. Er waren geen anderen in het spel en ook was er geen sprake van onvrede of onmin. Eerder een gedeelde zekerheid dat er meer moest zijn dan wij samen ergens van probeerden te maken. De scheiding verliep daarom vrij makkelijk en met behoud van liefde en vriendschap. Ik ben nu co-ouder van mijn kinderen en heb sinds anderhalf jaar een vaste relatie waarin ik heel gelukkig ben. Meestal dan. Zijn scheiding verliep namelijk minder makkelijk en dat speelt ook nu nog in van alles mee.

BjornBjorn (21)

De Blauwe Beer – Bjorn Verhelst
Coaching voor Ouders en Kind bij scheiding
Als Kindbehartiger ben ik de belangenbehartiger voor kinderen in scheiding. Hun stem vertolk in naar betrokkenen. De kinderen fleurden op, maar als de spanningen en conflicten tussen ouders bleven was dit van korte duur. Daarom werd ik ook Scheidingscoach. Zo kunnen de ouders weer leren communiceren met elkaar en het nieuwe ouderschap vormgeven. Meer weten? www.deblauwebeer.nl

BrechjeBrechje (17)

Scheiden is een life-event en alle pilaren: relatie, thuis, gezondheid, netwerk & werk, wankelen of vallen zelfs om. Overal zijn de gevolgen zichtbaar. Werk is vaak de meest stabiele pilaar, omdat die houvast en regelmaat biedt en het leven daar gewoon doorgaat. Als gescheiden professional, weet ik wat voor een uitdaging het kan zijn om op je werk te blijven presteren terwijl de rest van je leven op zijn kop staat. Als life- en transitie coach, begeleid ik daarom mensen bij levens- en carrière vraagstukken, zoals loopbaan ontwikkeling, relatiecrises en afscheidssituaties zoals scheidingen. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.brechjevangeenen.nl.

CharlotteCharlotte (1)

Hoi ik ben Lot, 17 jaar, mijn ouders zijn al 10 jaar uit elkaar. Ik heb een zusje, broertje en sinds kort nog een klein zusje erbij. 2016 wordt een top jaar, dat heb ik maar alvast besloten!

CoraCora (10)

Gelukkig gescheiden (én gelukkig hertrouwde) mama van 4+2, die het hoofd koel probeert te houden met haar gezin op 3 adressen. “Steeds positief en zonnig in het leven staan en geen tijd verspillen aan dingen die je niet kan veranderen” is de gouden raad die ze iedereen wil meegeven: single, in relatie, gehuwd of gescheiden! Maak het beste van dit leven, want je hebt er maar één, dus dat kan maar beter gelukkig verlopen.

DanielleDanielle (4)

Levensveranderende gebeurtenissen die je wereld op zijn grondvesten doen schudden. Je huwelijk strandt en je stiefkind gaat dood. Het overkwam Danielle (1970) binnen vijf maanden tijd. In deze blogs geeft ze je een inkijkje in haar leven als (stief)moeder in een gezin met twee kinderen. Een stiefzoon van 23 jaar en een zoon van inmiddels 12 jaar.
Over liefde, scheiden, rouwen, verlies en langzaam weer opstaan.

Diederik van MarenDiederik van Maren (3)

Love coach Diederik van Maren staat je in raad en daad bij in je zoektocht naar de ideale man.
Diederik leert je in je eigen kracht staan. Trots op wie je bent en wat je te bieden hebt. Zodat ook voor jou de ideale partner binnen handbereik ligt.
Diederiks geheim? Heel simpel. Als man weet hij als geen ander wat andere mannen denken, voelen en verwachten.
Geeft een man je niet de aandacht die je verdient? Waar je vriendinnen al gauw om de hete brei heen draaien, zal Diederik zeggen waar het op staat. Diederik was de afgelopen jaren onbezoldigd coach voor de vele vrouwen in zijn omgeving. Met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen heeft hij met zijn unieke aanpak al duizenden vrouwen in het zadel geholpen..

EdwinEdwin (1)

Ik ben Edwin Beijersbergen, lifecoach voor gescheiden ouders. Mijn coachprogramma is 100% maatwerk en stem ik volledig af op de wensen en behoeften van de klant. Ik richt me onder andere op de balans werk/privé, de omgang met de andere ouder en de communicatie met de kinderen. Hierbij maak ik gebruik van de coachingsmethodiek van Succesvol Scheiden Nederland, HBDI (denkvoorkeursstijlen) en Management Drives (drijfveren). Daarnaast coach ik ook op het verbeteren van communicatie in relaties.

EllenEllen (4)

Ellen Somers is mental coach en auteur van het boek Pestitude. In haar praktijk begeleidt ze mensen die op zoek zijn naar zichzelf, om van daaruit een gelukkig leven te leiden.

EmmaEmma (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

Eric De Corte & Cindy CapellemanEric De Corte & Cindy Capelleman (80)

NEO Bemiddeling, Erkend Bemiddelaar en Scheidingsconsulent - Neobemiddeling.

"Het is deugddoend om als bemiddelaar te mogen bijdragen aan het tot dialoog komen, om samen naar oplossingen te zoeken, om nieuwe perspectieven te bieden, om mee te bouwen aan een nieuwe en betere toekomst voor alle betrokkenen, om te mogen luisteren naar elkaars verhaal, verlangens en belangen, om te mogen mee bouwen aan akkoorden die financieel en emotioneel van belang zijn voor alle betrokkenen."

Ernst BaartErnst Baart (0)

Webmaster voor Mies Magazine. Communicator in hart en nieren. Geboren Hilversummer, getogen Antwerpenaar. Gescheiden vader en alleenstaande ouder van 3 (ondertussen volwassen) kinderen.

EvaEva (0)

Judex hulp Scheiden - Judex is een marketplaats voor juridisch experts. Met Judex hulp bij scheiden willen we rechtzoekenden bijstaan met:
Kwaliteit content van de Judex redactie en bijdragen van partners
Hulpmiddelen in de in vorm van documenten en diensten voor een vaste prijs
Experts die een profiel bij Judex hebben

EvelienEvelien (10)

"Mama van een dochter en een zoon. Met haar hoge hakken stevig op de grond en haar neus in de wolken, wandelt ze vol vertrouwen de toekomst in. Pas geleden heeft ze haar vriend aan de kinderen voorgesteld, en dat ging heel erg goed!"

FienFien (3)

Ik ben veertien jaar en blog over de scheiding van mijn ouders. Omdat het heel persoonlijk is schrijf ik voor Mies Magazine onder een pseudoniem: Fien!

GastbloggerGastblogger (11)

Onze gastbloggers schrijven liever anoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

GwenGwen (11)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

Het OmgangshuisHet Omgangshuis (1)

Sinds 5 november 2015 is het eerste Omgangshuis in Arnhem gestart. Dit hebben wij in het belang van het kind gerealiseerd op verzoek van professionals. In Gelderland en voornamelijk in Arnhem is er vraag naar een omgangshuis. Waarop wij als Tugra in het belang van het kind stappen hebben ondernomen, om het omgangshuis van Arnhem e.o. te realiseren.
In november 2015 is het eerste Omgangshuis in Arnhem (Gelderland) gestart.
Wanneer één van de ouders door een scheidingssituatie zijn of haar kind(eren) niet meer kan zien, biedt ons Omgangshuis hiervoor een goede oplossing. Met behulp van ons Omgangshuis kan een ouder het “verloren” contact weer opbouwen. Dit gebeurd dan in een speciaal ingerichte kamer onder begeleiding van een professional van Tugra. De kamer is kindvriendelijk ingericht waarin spelletjes gespeeld kunnen worden of gezellig bijgepraat kan worden. Dit zorgt ervoor dat het kind zich prettig voelt tijdens de omgang. Ook is ons Arnhems Omgangshuis zo ingericht dat er geen contact hoeft te zijn tussen gescheiden ouders.

IsabelleIsabelle (5)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

JessicaJessica (3)

Netjes Scheiden - Netjes Scheiden is specialist in online scheiden voor mensen die in goed overleg uitelkaar willen gaan. Bij Netjes Scheiden kun je de scheiding digitaal aanvragen en zelf kiezen hoeveel ondersteuning je tijdens het proces wilt hebben.

JonathanJonathan (8)

Hallo mijn naam is Jonathan, 27 jaar. Momenteel doe ik de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen mij in te willen zetten voor de rechten van en voor kinderen. Deze op een menselijke manier toe te passen zonder het te zakelijk te maken.

JorisJoris (1)

Sinds ongeveer anderhalf jaar hoort of ziet Joris zijn dochter niet meer (tenzij per toeval en af en toe een dank smsje). Omdat hij ondervindt dat het momenteel steeds zwaarder begint door te wegen, is hij begonnen met schrijven. Op deze manier hoopt hij de miserie een beetje dragelijker te maken...

JosJos (8)

Gelukkige kinderen, maken gelukkige ouders, gelukkige ouders en kinderen maken gelukkige grootouders, gelukkige kinderen, ouders en grootouders maken gelukkige families en gelukkige kinderen, ouders, grootouders en families maken een gelukkige wereld!
Laten we dus de handen in elkaar slaan om alle kinderen een glimlach en een betere wereld te geven.

JudithJudith (1)

Parttime tandenfee. 40 jaar en moeder van 2 kinderen die hier Maartje 12 en Thijs 10 heten. Gescheiden sinds 15-02-2013 met 50/50 co-ouderschap. Hardcore single adhd-er met als tweede liefde CrossFit Deelt graag hersenspinsels over het wel en wee in co-ouderschap.

Jungen MediationsJungen Mediations (1)

Jungen Mediations werkt volgens de gedragsregels van de MFN (Mediators Federatie Nederland) en is lid van de Nederlandse Mediation vereniging (NMv).
Door onze ruime ervaring en affiniteit in het bedrijfsleven kunnen wij ons snel en goed inleven in de werkprocessen, cultuur en communicatie.

Tevens is Jungen Mediations officieel partner van Mies Magazine

KatharinaKatharina (5)

Ik ben Katharina, gescheiden moeder met drie kinderen. Ik houd sinds mijn scheiding een dagboek bij, mijn “Heroines Diary”. Omdat ik mezelf best een heldin vind. Want íemand moet het toch vinden?! Wat ik in mijn dagboek schrijf zijn mijn vreugdes en verdriet, mijn liefdes, mijn gevechtjes en beslommeringen, mijn zak-door-de-grondjes en natuurlijk mijn af en toe ook afschuwelijke gedachten . Mies mag ze publiceren. Omdat ik denk dat ik niet de enige ben.

KatjaKatja (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

KeesKees (2)

Kees Bakker, man, vader en inmiddels ervaringsdeskundige met vechtscheidingen. Hij schrijft over zijn gevoelens en wat de vechtscheiding allemaal met hem doet.

KristelKristel (6)

Kristel Olthoff is sinds 1998 advocaat en gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Ze is partner bij het advocatenkantoor D-FOORCE de familierechtpraktijk en houdt praktijk in Bussum (www.d-foorce.nl). Haar hart ligt in het familierecht omdat naast het begrijpen en oplossen van eenvoudige tot heel ingewikkelde juridische kwesties, het bovenal de intermenselijke kant van dit vak is dat haar intrigeert en ze het belangrijk vindt altijd een bepaalde band met haar cliënt op te bouwen, zodat die zich begrepen en gesteund voelt gedurende het hele proces.

Kristel schrijft over mensen die -op welke manier dan ook- te maken krijgen met een scheiding. Daarnaast schrijft ze ook over juridische onderwerpen waarmee je in, tijdens of na een echtscheiding te maken kan krijgen.

Twee keer heeft Kristel als expat Nederland verlaten en gewoond in Chicago, Los Gatos (Californië) en Ennis (Ierland). Ze is getrouwd geweest, gescheiden en nu verloofd. Kristel heeft 5 kinderen, 3 jongens en 2 meiden.

Wil je in contact komen met Kristel? Mail of bel:
kristel@d-foorce.nl
06-41480729

L.Z.L.Z. (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

LauraLaura (2)

Uitelkaar.nl - online scheiden met begeleiding

Wij willen stellen helpen goed te scheiden. Zonder escalatie of juridische strijd. Niet door alles uit handen te nemen, maar door een online omgeving te bieden waarin zij ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Op die manier kunnen zij zelf de regie over hun scheidingsafspraken nemen.

We nemen daarbij het voortouw in Nederland. Samen met en geïnspireerd door onze klanten werken we aan het verbeteren van ‘het scheiden’ door continue te innoveren op het vlak van begeleiding van scheiding. Wij geloven dat het proces waarin je terechtkomt als je uit elkaar gaat beter en innovatiever kan. Daar hebben onze klanten, hun kinderen (als die er zijn) en uiteindelijk de hele samenleving baat bij.

LisaLisa (17)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

MarcoMarco (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

MargoMargo (1)

Vanuit mijn professie als hulpverlener en mediator help ik mensen in een scheiding, groot en klein, niet alleen met het 'verlies' maar ook met het opnieuw 'verbinden'. Met zichzelf, de kinderen, als ex-partner, als ouder, met lotgenoten en anderen. Vanuit de 'verbinding' komt namelijk de vergeving en daarmee de verwerking tot stand en v.v.
Schrijven is mijn hobby en met mijn blogs voor MIES hoop ik de lezers mee te nemen in mijn dagelijks werk en te inspireren ook op zoek te gaan naar de verbinding.

MariaMaria (9)

Maria is 49 jaar oud, lifecoach en Mindfulnesstrainer, moeder van een tiener zoon en dochter. Ze is gescheiden en deelt het co-ouderschap in goede verstandhouding met de vader van haar kinderen. Sinds een jaar heeft zij een relatie met Roger.

MarianneMarianne (8)

Founder STIEFenCO en Marianne Smulders Mediation. Verbindend mensen-mens, scherp op inhoud en empatisch op emotie. Werk vanuit lijfspreuk 'what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling.'

MariekeMarieke (56)

Marieke Lips is jurist op het gebied van het Jeugdrecht, oprichter van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stichting Kwaliteit Kindbehartiger, bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger en Kindbehartiger via haar eigen praktijk KidsInbetween.
Vanuit haar studie Nederlands Privaatrecht met een minor Jeugdrecht is zij zich gaan inzetten voor kinderen en hun rechten. Marieke is naast Kindbehartiger en jurist, onder andere gespecialiseerd tot kindercoach, bijzondere curator in Jeugdzaken en zelfstandig docent.
Verder is Marieke betrokken geweest bij projecten rondom het Jeugdrecht, heeft zij ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorgt zij lezingen en trainingen rondom kinderen in een scheidingssituatie en schrijft zij columns. Daarnaast heeft zij het boek ‘Bekrast‘ uitgebracht over de impact van een vechtscheiding op een kind en de zoektocht om het verleden los te laten. Ook heeft zij het kinderboekje ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken’ geschreven en de gesprekskaarten recht uit mijn hart ontwikkeld. Zij werkt samen met partijen aan initiatieven ten behoeve van kinderen in een scheidingssituatie en het ouderschap tijdens en na de scheiding. Tenslotte zet zij zich in om vraagstukken binnen de jeugdsector op te lossen in het belang van de stem van kinderen in een scheidingssituatie. Dit onder het motto ‘inspireren, verbinden, versterken‘ alsmede het feit dat de stem van het kind de sleutel is naar de onbezorgde toekomst van het kind.​

MartineMartine (20)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

MauriceMaurice (3)

Scheidingsprofs - Scheidingsprofs stelt zich als doel om koppels snel en goed voor een vast bedrag te laten scheiden. Mocht je vragen hebben, we staan altijd klaar om ze te beantwoorden.

MerelMerel (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

Met JantienMet Jantien (1)

Met Jantien - Persoonlijke begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin
Persoonlijke begeleiding van gezinnen, partners in scheiding en in een samengesteld gezin. Ook individuele hulp als een gezamenlijk traject niet mogelijk is. Werken Met Jantien is samen werken aan de toekomst die werkt voor ouders en kinderen. Emotionele en praktische kluwen gaan we ontrafelen en vanuit daar zoeken we naar oplossingen. De balans tussen hoofd & hart centraal staat centraal en nieuwe wegen mogen worden ontdekt. Extra aandacht gaat uit naar het creëren van emotionele rust en ruimte. Begeleiding is op basis van systemische benadering, waar we o.a. door het maken van een gezinsopstelling problemen en oplossingen inzichtelijk en tastbaar zullen maken. Afhankelijk van de aard van de hulpvraag kan ook een begeleidingstraject op basis van mediation met elkaar worden afgesproken. Ik besteed veel aandacht aan het eigen maken en toepassen van verbindende communicatie, wat een belangrijke bijdrage levert aan constructieve communicatie en een respectvolle manier van omgang met elkaar.
Met Jantien maak je een ouderschapsplan, of een stiefplan en werken we aan omgangsvormen die bij jullie passen!

MetaMeta (39)

Oprichter van Pro Kid Divorce en De Pubercoach.
Als pubercoach heb ik regelmatig te maken met kinderen die knel zitten binnen de echtscheidingsproblematiek van hun ouders. Dit is desastreus voor hun ontwikkeling naar een volwassen bestaan. Daarom richt ik mij niet alleen op de nazorg bij echtscheidingen, ik informeer en adviseer ouders juist ook aan de voorkant van het scheidingsproces om puber- en kinderschade te voorkomen. Wil je in contact komen met Meta? Mail of bel: meta@depubercoach.nl of info@pro-kid-divorce.nl 06-29069209

MetteMette (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

MicheleMichele (2)

Mevrouwtje lach-graag. Gek op mijn 3 olijke pubers en not so happy-go-lucky labrador. Gescheiden. Lekker genieten, lekker eten, lekker single. Emo-queen, schildpad-tempo, op-en-top gezelligheid. Kan-niet-leven-zonder, familie, vrienden & vriendinnen. Hou van knuffelen en keuvelen.
Passie voor schrijven - talent voor niets. Het leven is er om te leven.
Dankbaarheid en compassie dáár draait het om!

MiesMies (109)

Welkom bij Mies Magazine - Mens in een scheiding - Magazine over alle aspecten voor, tijdens en na een scheiding. Dé plek waar je menselijke scheidingservaringen opdoet!

MikeMike (2)

Succesvol co-ouder van een vrolijk jochie van 7 jaar. Deze vrolijkerd was de inspiratiebron voor het prentenboek Thuis bij allebei, een boek speciaal voor kinderen in co-ouderschapsituaties: www.thuisbijallebei.nl

MiriamMiriam (5)

Ik ben Miriam Hopmans en een trotse moeder van twee leuke tienerknullen die ik, na mijn scheiding zo’n 8 jaar geleden, in co-ouderschap opvoed. Ik ben woonachtig in het bourgondische Brabantse en heb een Lat-relatie met een fijne man uit Rotterdam die zelf co-ouder van een tienerzoon is. In 2015 is een van mijn dromen uitgekomen en heb ik de coaching en trainingspraktijk YOUbuntu voor (de ouder) in scheidingssituatie opgericht. In mijn praktijk ondersteun ik het volwassen individu zodat hij of zij tijdens en of na de scheiding zijn of haar kracht (her)vindt. Een prachtige uitdaging om op deze wijze mijn ervaringskennis en mijn deskundigheid te benutten en hierdoor bij te dragen aan het doorleven van het scheidingsproces en het bouwen aan veerkracht na het scheidingsproces. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als beleidsadviseur HRM&Ontwikkeling bij Pameijer, een Rotterdamse zorgorganisatie. Vanuit die rol mag ik ook op verschillende wijze bijdrage aan de groei van de medewerker, een mooie combinatie met mijn praktijk. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn twee werelden, die van mij als professional en die van mij als gescheiden vrouw.

MirjamMirjam (7)

Mirjam (42), freelance tekstschrijver en bedenker van Wrappels en andere dingen. Moeder van 3 kinderen en woont samen met haar vriend Jeroen. Als kind van gescheiden ouders en zelf ook gescheiden, toen haar dochter twee was, deelt Mirjam haar ervaringen hierover met ons.

MuriëlMuriël (5)

Muriël Bosgra is moeder van twee hele leuke jongens, zij groeien op in co-ouderschap. Muriël is sinds enkele jaren werkzaam als Familiemediator en als Kindbehartiger bij haar eigen bedrijf Klein & Groot Mediation. Ze heeft een missie en dat is de hulp rondom echtscheiding zodanig beter vorm te geven, dat er meer bereikt kan worden voor kinderen en hun ouders.

NancyNancy (1)

Ik ben Nancy, 46, single mama van vier en blogger. Op Sweetlemoniz.com vertaal ik mijn passie voor het schrijven, verzorging, mode en lifestyle naar verse sappige blogposts over trending topics. Veel leesplezier!

NatalieNatalie (6)

Ik ben Natalie, moeder van twee, ondernemer in de fashion branche. De scheiding was denk ik de meest pijnlijke en verdrietige gebeurtenis ever! Maar ook de meest leerzame... Het op een luchtige manier hierover schrijven relativeert! En ik hoop vooral anderen er een hart mee onder de riem te steken.

NickyNicky (2)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

PatrickPatrick (15)

Patrick Timmermans – Vader Visie

Coaching voor vaders die vanuit hun eigen kracht in het vaderschap willen staan

Als vadercoach ondersteun ik (gescheiden) vaders om krachtig, helder, ontspannen, betrokken en liefdevol in het vaderschap te staan. Voor vaders die gescheiden zijn en een betere relatie met de moeder van hun kinderen willen, of hun kinderen vaker willen zien, heb ik het traject ‘Relaxed met je Ex’ ontwikkeld. Ook organiseer ik het Vadercafé waar eerlijke gesprekken over het vaderschap worden gevoerd. Wil je meer weten? Kijk op www.vadervisie.nl.

PetraPetra (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

PleunPleun (2)

Ik ben Pleun, 13 jaar en mijn ouders zijn al sinds ik klein ben gescheiden. Ben een fervente boekenwurm, hou van smarties en haat opscheppers. Mijn broer, Tom is 17 en onze hond heet Max. Meestal wonen we bij mama, en om het weekend zijn we bij papa en zijn nieuwe vrouw. Volgens mama zit ik in de puberteit. M'n lichaam verandert en mijn hoofd zit bommetje vol vragen en gedachten, soms weet ik het allemaal eventjes niet meer...

Punt & van Hapert AdvocatenPunt & van Hapert Advocaten (11)

Sinds haar beëdiging als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Inmiddels is zij advocaat – medewerker en staat zij haar eigen ‘vaste cliënten’ bij. Marjolein houdt zich met name bezig met het ontslagrecht. Marjolein is advocate van werkgevers en werknemers. Daarnaast maakt Marjolein deel uit van de sectie ‘Ondernemers en echtscheiding’. Zij legt zich daarbij steeds meer toe op de bijzondere positie van ex – samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij ex – samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring.

Sinds 2019 schrijft ook collega Patricia Speijer, van Punt & Van Hapert Advocaten, artikelen voor Mies Magazine.

RafiRafi (12)

Ik ben Rafi, 36 jaar, 2 kinderen (8j. en 3j.). Al 3 jaar verwikkeld in een complexe scheiding, ga van proces naar proces en van hulpverlening naar hulpverlening. Ik ben een radeloze, verdrietige, kapotte moeder. Die met lede ogen aanziet niet bij machte te kunnen zijn deze vreselijke situatie te stoppen voor haar kinderen. Maar ik ben strijdbaar en geef niet op. Ik blijf hopen dat het op een dag stopt en we worden gezien. En met name m'n kindjes.

RenéRené (1)

René Mauritz, onder meer Kindbehartiger en eigenaar van praktijk Ons Kind, heeft een systemische en contextuele werkwijze. Respectievelijk met oog voor het geheel en oog voor ieders verleden. Hij richt zich samen met ouders en kind op een goede hechting aan elkaar en laat iedereen in zijn waarde. Stelt maatschappelijke ontwikkelingen op eigen wijze aan de kaak.

Contact opnemen? I www.onskind.info of mail remauritz@onskind.info

RobRob (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

SandraSandra (1)

Ik ben direct, enthousiast en een "doodgewoon" moeder van een dochter van twee. Ik hoop ouders te mogen inspireren om bewust bezig te zijn met wat wij onze kinderen daadwerkelijk meegeven in het leven en leg daarbij de nadruk op het gevoel en de emoties.
Ik ben ervan overtuigd dat als je zelf het voorbeeld geeft, kinderen wel volgen. Uiteraard op hun eigen manier of wellicht hand in hand. Dat zou toch mooi zijn!? Op het moment dat zich dan werkelijk iets aandient in het leven van kindlief (of jezelf) heb je samen al bedacht hoe je dit wil bekijken, aanpakken en verwerken zodat de groei die eruit voortvloeit toch iets soepeler verloopt dan dat je achteraf de brokken moet gaan helen.

SisselSissel (26)

"Als familierecht advocaat heb ik gezien hoe makkelijk echtscheidingen in vechtscheidingen veranderen. Ik heb dan ook heel bewust voor het beroep mediator gekozen, maar weet door mijn achtergrond tegelijkertijd ook precies wat er allemaal geregeld moet worden. In mijn blog’s voor MIES zal ik handvatten geven om jou, je ex en de kinderen op een goede manier door de scheiding heen te helpen. Dit zodat de scheiding niet tussen jullie inkomt te staan, want dat kan écht." Wil je in contact komen met Sissel Pemmelaar? Ga naar www. pemmelaar.nl, mail naar sissel@pemmelaar.nl of bel op +31 (0)20-2605550.

StefanieStefanie (4)

Familierecht en familiaal vermogensrecht

Keyser advocaten is gespecialiseerd in het familierecht en familiaal vermogensrecht. Onze kennis en ervaring vormen het fundament van de gepersonaliseerde strategie die we in ons advocatenkantoor voor u uitstippelen. Efficiëntie, financiële zekerheid en familiaal belang staan daarbij altijd voorop.

SteinStein (1)

Hi! Mijn naam is Stein en al ruim 9 jaar ben ik de trotse vader van een heerlijk dametje. Haar moeder en ik zijn sinds begin 2014 uit elkaar en we voeden onze dochter op middels een co-ouderschap. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in het leven van een alleenstaande vader, die er alles aan doet om ondanks de situatie het leven van zijn dochter zo leuk mogelijk te maken en zelf ook z'n leven probeert terug te vinden en op te bouwen.

TessaTessa (13)

‘Haal de persoonlijke angel eruit’ en er komt meer rust en ruimte tussen mensen en in het gesprek. Begrip groeit, evenals de bereidheid naar elkaar te willen luisteren. Mijn drijfveer is om mensen beter met elkaar te laten communiceren, het resultaat van het echte contact. Echt horen wat de ander zegt.

Tugra Zorg & WelzijnTugra Zorg & Welzijn (8)

Tugra Zorg & Welzijn is een dynamische en kleurrijke zorgorganisatie. Vanuit ons kantoor in Arnhem leveren wij zorg door heel Gelderland. De cliënt komt bij ons op de eerste plaats.

De kleuren van het logo van Tugra Zorg & Welzijn zijn blauw en groen. De kleur groen waakt over onze gezondheid en staat voor de harmonie, warmte, wijsheid, veiligheid en toewijding waarmee wij onze zorg leveren. Blauw weerspiegelt de verantwoordelijkheid en professionaliteit waarmee wij dit doen.

​U kunt bij ons terecht voor onder andere individuele begeleiding, zorgadvies, gezinshulp, omgangsbegeleiding, verzorging en hulp in het huishouden. Welke vorm van ondersteuning u ook nodig heeft, ons onderliggende motto blijft hetzelfde: ‘Zo goed en zelfstandig mogelijk leven in uw eigen vertrouwde omgeving voor jong en oud’. ​

Villa PinedoVilla Pinedo (4)

Villa Pinedo is het podium waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen om elkaar te steunen en volwassenen bewust te maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat.
Villa Pinedo werkt samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.
Stichting Villa Pinedo organiseert activiteiten gericht op jongeren van gescheiden ouders om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en elkaar advies te geven. Door te communiceren wat er in hun hoofd en hart omgaat, kan er inzicht en begrip ontstaan en kunnen schadelijke effecten van de scheiding zoveel mogelijk worden voorkomen.

WallyWally (2)

De dag dat vader er niet meer was, leek een spontane vraag de kop op te steken, 'Wie ben ik?' Te veranderlijk om te antwoorden, me dunkt. Zo schrijft Wally als ik er zelf niet ben. In liefde telkens weer....

YvonneYvonne (13)

Ik ben Yvonne Soons, geaccrediteerd Lifecoach voor gescheiden ouders.
Ik help ouders die voor, tijdens of na een scheiding die af willen van boosheid en leren omgaan met emoties, de moeizame communicatie met hun ex. Ik help je naar rust en geluk samen met je kinderen met een goede work-life balans, stressvrije communicatie met je ex en een nieuw toekomstplan.

Dit doe ik vanuit intuïtie en gesteund door een rugzak van gecertificeerde methodieken en opleidingen die ik inzet om jou die weg naar rust en geluk in te laten slaan.
Mijn coaching vindt plaats in Scheveningen of op locatie. Online coaching via beeldbellen is ook mogelijk mocht je niet in de buurt wonen.
Coaching is maatwerk en er is ook altijd ruimte voor wat er op dat moment speelt.

Bijzonder is dat mijn coaching niet door beide ouders gevolgd hoeft te worden, het werkt ook als één van de ouders zich laat begeleiden. Ook als je al jaren geleden gescheiden bent of nog midden in een (complexe of ruzie) scheiding zit.

Ervaringen lezen? https://jezelfvoorelkaar.nl/ervaring/

Interesse? Het kennismakingsgesprek is altijd gratis.
Neem contact met op om een afspraak hiervoor in te plannen.
yvonne@jezelfvoorelkaar.nl
Mob +31 (0)6 53.41.41.66

Zorgeloosch.Zorgeloosch. (4)

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan, en dan? Waar begin je? Hoe zit het met de kinderen, jullie huis, de financiën..? Zorgeloosch Scheiden kan jullie hiermee helpen. Bij ons zitten jullie met twee specialisten aan tafel: een scheidingsbemiddelaar en een financieel adviseur.
De scheidingsbemiddelaar begeleidt jullie gesprekken, zorgt dat de alle onderwerpen aan bod komen, geeft jullie advies en verwerkt alle afspraken in een echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan). En de financieel adviseur zorgt voor duidelijkheid over de woonwensen en de financiële afspraken. Samen maken zij iets unieks mogelijk: de in-een-keer-klaar garantie. Wij garanderen dat het scheidingsconvenant waar we naartoe werken, uitvoerbaar is voor de bank. Daarmee doorbreken we de vicieuze cirkel waarin banken pas duidelijkheid willen geven wanneer er een convenant is en het convenant pas kloppend gemaakt kan worden wanneer de bank duidelijkheid geeft. Dit heeft als resultaat dat het proces een stuk goedkoper is én het traject maanden korter.