Mies Schrijvers

avatar for AbigailAbigail (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for AlexaAlexa (36)

Een kleine vier jaar geleden besloten Alexa en haar toenmalige partner om te scheiden. Met die beslissing kozen zij voor hun eigen geluk maar niet persé voor dat van hun kinderen. Hier is zij zich erg van bewust. De bijzondere gesprekken met haar drietal over proces en worstelingen, tekent zij sindsdien op. Soms in een brief, soms in een verhaaltje.

avatar for AlexanderAlexander (36)

Mijn naam is Alexander van der Heijden, als familiaal bemiddelaar ben ik een empathisch toehoorder die door een open en heldere communicatie beide partijen tot een evenwichtige en duurzame oplossing begeleidt. Als jurist ben ik bovendien thuis in wetgeving en gerechtelijke procedures.

avatar for AmandaAmanda (1)

Hoi, Ik ben Amanda (37), tekstschrijver, kind van gescheiden ouders.
Tot enkele jaren geleden geen contact met mijn biologische vader. Mijn tienerdochter leeft om en om een week bij mij en bij haar vader.

avatar for AmélieAmélie (11)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for AnnAnn (4)

Ik ben 53 jaar, heb 2 dochters van 18 en bijna 20, twee zalige dochters waarop ik heel trots ben. Mijn ex en ik gingen met onderling akkoord uit elkaar, dat is nu al ruim 2 jaar geleden. Meestal lopen de onderhandelingen redelijk, maar soms ook net omgekeerd.

avatar for AnnaAnna (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for AnneAnne (5)

Anne Buiskool staat bekend om haar doortastende aanpak, vragen die direct leiden tot resultaten en compassie die zorgt voor een sfeer waarin het hart leidend is.

Wat ouders die overwegen te scheiden of gaan scheiden nodig hebben is dat ze gehoord, gezien en begrepen worden, dat de kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben en dat je scheiding in plaats van falen een fase in je leven wordt waar je wijs doorheen komt. Als mediator en relatiecoach kan ik daarbij helpen.

avatar for Anne-Marie van DoornAnne-Marie van Doorn (3)

Ik ben Anne-Marie van Doorn en oprichter/ eigenaar van VanDoorn MFP. Van oorsprong ben ik Financieel Planner en Belastingconsulent. In 2011 ben ik gestart met VanDoorn MFP. Begeleiding van scheiding waarbij de financiële en fiscale kant belangrijk is. Inmiddels is er een ruim netwerk ontstaan van specialisten als Kindbehartigers, psychologen en advocaten. Met die achtergrond is het Scheiding Loket opgericht in 2018. Door deze samenwerking kan kwaliteit geleverd worden, ieder heeft zijn/haar eigen specialiteit waar gebruik van wordt gemaakt. Kwaliteit leveren aan partijen in een scheidingssituatie vind ik heel belangrijk. Er is rust nodig gedurende deze procedure.

Door mijn ruime ervaring en kennis op financieel/fiscaal gebied ben ik ook een partner voor advocaten en mediators. In de praktijk komt het regelmatig voor dat ik een advocaat of mediator ondersteun op financieel/fiscaal gebied. Een leuke uitbreiding van mijn werkzaamheden.
Naast echtscheidingen verzorg ik ook mediations naast Strafrecht voor de Rechtbank Amsterdam. Dat is een heel andere manier van bemiddelen; een bemiddeling tussen een verdachte en slachtoffer/nabestaanden.

Met deze variaties in mijn werkzaamheden is elke werkdag weer een leuke dag! De voldoening die ontstaat als partijen meer duidelijkheid hebben waardoor een conflict is ontstaan is heel fijn. Het afronden van een scheiding met een goed convenant zodat er geen fiscale valkuilen achterblijven is altijd een kers op de taart. Een afronding van een proces waarin ik partijen goed heb leren kennen, zij kunnen dan verder met het andere leven.

Advocaten en mediators begeleiden en ervaren dat zij groeien in de kennis op financieel/fiscaal gebied geeft mij ook veel voldoening.

avatar for AnnetAnnet (28)

In “Op zoek maar de liefde” ga ik in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van scheiding en/of samengestelde gezinnen. Met een lach en een traan vertellen mijn gasten ‘aan de keukentafel’ hun verhaal. Vol met liefde, vanuit liefde en voor de liefde worden hun ervaringen en tips gedeeld met de luisteraar.
Luistertijd ca. 30 minuten.

avatar for AnniekAnniek (1)

Anniek is 18 jaar en kind van gescheiden ouders. ‘Doordat mijn ouders gescheiden zijn, weet ik hoe jongeren zich kunnen voelen en wat zij missen. Door mijn eigen ervaring is de drang ontstaan om jongeren te helpen, die te maken hebben met een scheiding. Niet iedereen begrijpt wat je doormaakt en in je uppie kan het een flinke worsteling zijn. Door middel van WhatsApp en e-mail bied ik jongeren een luisterend oor en indien gewenst, word ik ingezet bij mediationgesprekken van gespecialiseerde mediators.’

avatar for AnoukAnouk (1)

Rechtsinfo.nl - Rechtsinfo is de vergelijker voor mensen die willen scheiden. Wij willen mensen die juridisch hulp nodig hebben op het gebied van scheiden bijstaan met:
Vergelijkingen van juridische experts (advocaten, mediators, bemiddelaars en juristen)
Hulpmiddelen in de in vorm van documenten, rekentools, boekjes etc.
Begrijpelijke informatie rondom juridische thema’s

avatar for Anouk BoeringAnouk Boering (2)

Anouk combineert haar expertise en ervaringen als coach met haar persoonlijke coachingstraject (heeft zelf ook met een coach gewerkt tijdens haar scheidingsperiode) in de REinvent Your Life Academy. Graag inspireert en begeleidt ze jou bij het maken van alle beslissingen en keuzes die voor je liggen. Ben je bereid nieuwe wegen in te slaan en wil je obstakels overwinnen? Je verandering en vooruitgang bereiken via een 1 op 1 coachingstraject of via een online coachingsprogramma? Zie Anouk als de katalysator bij het vinden van richting in jouw nieuwe leven en krijg meer duidelijkheid over waar je nu staat en waar je naar toe wilt.

avatar for ArnoudArnoud (2)

Mies Magazine is hét online magazine voor mensen in echtscheiding. Uit de persoonlijke verhalen en columns van de betrokken adviseurs kunnen mensen in scheidingssituaties kracht putten. Met mijn bijdragen aan Mies hoop ik mensen meer inzicht te geven in de zakelijke en financiële kant van scheidingen.
Arnoud Oostveen, fiscaal-juridisch en financieel bemiddelaar en adviseur bij scheidingen Barendrecht, regio Rotterdam

avatar for AstridAstrid (33)

Astrid, 50 jaar. Moeder van een zoon van 20 en een dochter van 18. Familierechtadvocaat en zelf gescheiden. Bestuurslid van Gezond Scheiden voor Kids. Ondernemer. Passie voor dansen.

avatar for BabetBabet (8)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for BartBart (4)

Bart Renaer, psycholoog, erkend bemiddelaar (in sociale zaken en familiezaken), en bezig met de opleiding Bachelor in de rechten.
Ik behartig en vertegenwoordig kinderen die hun stem willen laten horen omtrent de regeling bij een echtscheiding. In het domein van vechtscheidingen of hoog conflictueuze scheidingen kan ik hieromtrent bijzondere expertise aanbieden.

avatar for Beter samengesteld - Cindy SchepersBeter samengesteld - Cindy Schepers (12)

Als relatietherapeute, vrouw, mama en stiefmama heb ik ruime expertise opgebouwd als het gaat over het leven in een nieuw samengesteld gezin.

Ik help stiefouders en koppels hoe ze samen naar meer rust en evenwicht kunnen groeien, zodat ieder zijn plekje vindt en het gezin een thuis wordt. Door anders met emoties om te gaan, slimmer de (opvoed)verschillen te overbruggen en anders te praten met elkaar, help ik met elkaars kinderen overweg te kunnen en zo meer naar elkaar toe te groeien.

avatar for BibianBibian (6)

Mijn naam is Bibian, ik heb een lieve tweeling van 12, beide meisjes en een kleine doerak van 6. Een jaar na zijn geboorte zijn hun vader en ik uit elkaar gegaan. De rek was eruit. Er waren geen anderen in het spel en ook was er geen sprake van onvrede of onmin. Eerder een gedeelde zekerheid dat er meer moest zijn dan wij samen ergens van probeerden te maken. De scheiding verliep daarom vrij makkelijk en met behoud van liefde en vriendschap. Ik ben nu co-ouder van mijn kinderen en heb sinds anderhalf jaar een vaste relatie waarin ik heel gelukkig ben. Meestal dan. Zijn scheiding verliep namelijk minder makkelijk en dat speelt ook nu nog in van alles mee.

avatar for BjornBjorn (24)

De Blauwe Beer – Bjorn Verhelst
Coaching voor Ouders en Kind bij scheiding
Als Kindbehartiger ben ik de belangenbehartiger voor kinderen in scheiding. Hun stem vertolk in naar betrokkenen. De kinderen fleurden op, maar als de spanningen en conflicten tussen ouders bleven was dit van korte duur. Daarom werd ik ook Scheidingscoach. Zo kunnen de ouders weer leren communiceren met elkaar en het nieuwe ouderschap vormgeven. Meer weten? www.deblauwebeer.nl

avatar for BrechjeBrechje (20)

Scheiden is een life-event en alle pilaren: relatie, thuis, gezondheid, netwerk & werk, wankelen of vallen zelfs om. Overal zijn de gevolgen zichtbaar. Werk is vaak de meest stabiele pilaar, omdat die houvast en regelmaat biedt en het leven daar gewoon doorgaat. Als gescheiden professional, weet ik wat voor een uitdaging het kan zijn om op je werk te blijven presteren terwijl de rest van je leven op zijn kop staat. Als life- en transitie coach, begeleid ik daarom mensen bij levens- en carrière vraagstukken, zoals loopbaan ontwikkeling, relatiecrises en afscheidssituaties zoals scheidingen. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.brechjevangeenen.nl.

avatar for CharlotteCharlotte (1)

Hoi ik ben Lot, 17 jaar, mijn ouders zijn al 10 jaar uit elkaar. Ik heb een zusje, broertje en sinds kort nog een klein zusje erbij. 2016 wordt een top jaar, dat heb ik maar alvast besloten!

avatar for CoraCora (12)

Gelukkig gescheiden (én gelukkig hertrouwde) mama van 4+2, die het hoofd koel probeert te houden met haar gezin op 3 adressen. “Steeds positief en zonnig in het leven staan en geen tijd verspillen aan dingen die je niet kan veranderen” is de gouden raad die ze iedereen wil meegeven: single, in relatie, gehuwd of gescheiden! Maak het beste van dit leven, want je hebt er maar één, dus dat kan maar beter gelukkig verlopen.

avatar for DanielleDanielle (4)

Levensveranderende gebeurtenissen die je wereld op zijn grondvesten doen schudden. Je huwelijk strandt en je stiefkind gaat dood. Het overkwam Danielle (1970) binnen vijf maanden tijd. In deze blogs geeft ze je een inkijkje in haar leven als (stief)moeder in een gezin met twee kinderen. Een stiefzoon van 23 jaar en een zoon van inmiddels 12 jaar.
Over liefde, scheiden, rouwen, verlies en langzaam weer opstaan.

avatar for Diederik van MarenDiederik van Maren (8)

Love coach Diederik van Maren staat je in raad en daad bij in je zoektocht naar de ideale man.
Diederik leert je in je eigen kracht staan. Trots op wie je bent en wat je te bieden hebt. Zodat ook voor jou de ideale partner binnen handbereik ligt.
Diederiks geheim? Heel simpel. Als man weet hij als geen ander wat andere mannen denken, voelen en verwachten.
Geeft een man je niet de aandacht die je verdient? Waar je vriendinnen al gauw om de hete brei heen draaien, zal Diederik zeggen waar het op staat. Diederik was de afgelopen jaren onbezoldigd coach voor de vele vrouwen in zijn omgeving. Met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen heeft hij met zijn unieke aanpak al duizenden vrouwen in het zadel geholpen..

avatar for EdwinEdwin (1)

Ik ben Edwin Beijersbergen, lifecoach voor gescheiden ouders. Mijn coachprogramma is 100% maatwerk en stem ik volledig af op de wensen en behoeften van de klant. Ik richt me onder andere op de balans werk/privé, de omgang met de andere ouder en de communicatie met de kinderen. Hierbij maak ik gebruik van de coachingsmethodiek van Succesvol Scheiden Nederland, HBDI (denkvoorkeursstijlen) en Management Drives (drijfveren). Daarnaast coach ik ook op het verbeteren van communicatie in relaties.

avatar for EllenEllen (4)

Ellen Somers is mental coach en auteur van het boek Pestitude. In haar praktijk begeleidt ze mensen die op zoek zijn naar zichzelf, om van daaruit een gelukkig leven te leiden.

avatar for EmmaEmma (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for Eric De Corte & Cindy CapellemanEric De Corte & Cindy Capelleman (91)

NEO Bemiddeling, Erkend Bemiddelaar en Scheidingsconsulent - Neobemiddeling.

"Het is deugddoend om als bemiddelaar te mogen bijdragen aan het tot dialoog komen, om samen naar oplossingen te zoeken, om nieuwe perspectieven te bieden, om mee te bouwen aan een nieuwe en betere toekomst voor alle betrokkenen, om te mogen luisteren naar elkaars verhaal, verlangens en belangen, om te mogen mee bouwen aan akkoorden die financieel en emotioneel van belang zijn voor alle betrokkenen."

avatar for Ernst BaartErnst Baart (0)

Webmaster voor Mies Magazine. Communicator in hart en nieren. Geboren Hilversummer, getogen Antwerpenaar. Gescheiden vader en alleenstaande ouder van 3 (ondertussen volwassen) kinderen.

avatar for EvelienEvelien (10)

"Mama van een dochter en een zoon. Met haar hoge hakken stevig op de grond en haar neus in de wolken, wandelt ze vol vertrouwen de toekomst in. Pas geleden heeft ze haar vriend aan de kinderen voorgesteld, en dat ging heel erg goed!"

avatar for FienFien (3)

Ik ben veertien jaar en blog over de scheiding van mijn ouders. Omdat het heel persoonlijk is schrijf ik voor Mies Magazine onder een pseudoniem: Fien!

avatar for GastbloggerGastblogger (11)

Onze gastbloggers schrijven liever anoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for GerardGerard (0)

Gerard (58) was ruim 30 jaar samen met Nicole (55). De laatste 15 jaar heeft hij regelmatig geld opzij gezet om zijn/hun vrijheid veilig te stellen. Eerder stoppen met werken, samen leuke dingen doen als de kinderen op eigen benen staan. De scheiding is in financiële zin in goede harmonie redelijk snel afgewikkeld. Toch zijn de pensioenplannen van Gerard helemaal op zijn kop komen te staan, zijn spaargeld zit nu in het huis waarin hij woont. Maar Gerard vindt dat hij niks te klagen heeft en ziet volop nieuwe mogelijkheden.

avatar for GlinsterGlinster (6)

Als counselor help ik ouders en kinderen die vastzitten in een conflict na echtscheiding zodat ze opnieuw rust en vrijheid ervaren. Hiervoor werk ik met één ouder in de visie van parallel ouderschap, naar het werk van Lieve Cottyn. Samen met mijn collega Griet organiseren we ook bijeenkomsten voor kinderen en tieners. Daarin kunnen ze spelen en praten over wat hen bezighoudt rond hun ouders, de echtscheiding en het conflict.

avatar for GwenGwen (12)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for Het OmgangshuisHet Omgangshuis (1)

Sinds 5 november 2015 is het eerste Omgangshuis in Arnhem gestart. Dit hebben wij in het belang van het kind gerealiseerd op verzoek van professionals. In Gelderland en voornamelijk in Arnhem is er vraag naar een omgangshuis. Waarop wij als Tugra in het belang van het kind stappen hebben ondernomen, om het omgangshuis van Arnhem e.o. te realiseren.
In november 2015 is het eerste Omgangshuis in Arnhem (Gelderland) gestart.
Wanneer één van de ouders door een scheidingssituatie zijn of haar kind(eren) niet meer kan zien, biedt ons Omgangshuis hiervoor een goede oplossing. Met behulp van ons Omgangshuis kan een ouder het “verloren” contact weer opbouwen. Dit gebeurd dan in een speciaal ingerichte kamer onder begeleiding van een professional van Tugra. De kamer is kindvriendelijk ingericht waarin spelletjes gespeeld kunnen worden of gezellig bijgepraat kan worden. Dit zorgt ervoor dat het kind zich prettig voelt tijdens de omgang. Ook is ons Arnhems Omgangshuis zo ingericht dat er geen contact hoeft te zijn tussen gescheiden ouders.

avatar for IsabelleIsabelle (5)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for JessicaJessica (3)

Netjes Scheiden - Netjes Scheiden is specialist in online scheiden voor mensen die in goed overleg uitelkaar willen gaan. Bij Netjes Scheiden kun je de scheiding digitaal aanvragen en zelf kiezen hoeveel ondersteuning je tijdens het proces wilt hebben.

avatar for JonathanJonathan (8)

Hallo mijn naam is Jonathan, 27 jaar. Momenteel doe ik de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen mij in te willen zetten voor de rechten van en voor kinderen. Deze op een menselijke manier toe te passen zonder het te zakelijk te maken.

avatar for JorisJoris (1)

Sinds ongeveer anderhalf jaar hoort of ziet Joris zijn dochter niet meer (tenzij per toeval en af en toe een dank smsje). Omdat hij ondervindt dat het momenteel steeds zwaarder begint door te wegen, is hij begonnen met schrijven. Op deze manier hoopt hij de miserie een beetje dragelijker te maken...

avatar for JosJos (8)

Gelukkige kinderen, maken gelukkige ouders, gelukkige ouders en kinderen maken gelukkige grootouders, gelukkige kinderen, ouders en grootouders maken gelukkige families en gelukkige kinderen, ouders, grootouders en families maken een gelukkige wereld!
Laten we dus de handen in elkaar slaan om alle kinderen een glimlach en een betere wereld te geven.

avatar for JudithJudith (1)

Parttime tandenfee. 40 jaar en moeder van 2 kinderen die hier Maartje 12 en Thijs 10 heten. Gescheiden sinds 15-02-2013 met 50/50 co-ouderschap. Hardcore single adhd-er met als tweede liefde CrossFit Deelt graag hersenspinsels over het wel en wee in co-ouderschap.

avatar for Jungen MediationsJungen Mediations (1)

Jungen Mediations werkt volgens de gedragsregels van de MFN (Mediators Federatie Nederland) en is lid van de Nederlandse Mediation vereniging (NMv).
Door onze ruime ervaring en affiniteit in het bedrijfsleven kunnen wij ons snel en goed inleven in de werkprocessen, cultuur en communicatie.

Tevens is Jungen Mediations officieel partner van Mies Magazine

avatar for KatharinaKatharina (5)

Ik ben Katharina, gescheiden moeder met drie kinderen. Ik houd sinds mijn scheiding een dagboek bij, mijn “Heroines Diary”. Omdat ik mezelf best een heldin vind. Want íemand moet het toch vinden?! Wat ik in mijn dagboek schrijf zijn mijn vreugdes en verdriet, mijn liefdes, mijn gevechtjes en beslommeringen, mijn zak-door-de-grondjes en natuurlijk mijn af en toe ook afschuwelijke gedachten . Mies mag ze publiceren. Omdat ik denk dat ik niet de enige ben.

avatar for KatjaKatja (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for KeesKees (2)

Kees Bakker, man, vader en inmiddels ervaringsdeskundige met vechtscheidingen. Hij schrijft over zijn gevoelens en wat de vechtscheiding allemaal met hem doet.

avatar for KristelKristel (6)

Kristel Olthoff is sinds 1998 advocaat en gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Ze is partner bij het advocatenkantoor D-FOORCE de familierechtpraktijk en houdt praktijk in Bussum (www.d-foorce.nl). Haar hart ligt in het familierecht omdat naast het begrijpen en oplossen van eenvoudige tot heel ingewikkelde juridische kwesties, het bovenal de intermenselijke kant van dit vak is dat haar intrigeert en ze het belangrijk vindt altijd een bepaalde band met haar cliënt op te bouwen, zodat die zich begrepen en gesteund voelt gedurende het hele proces.

Kristel schrijft over mensen die -op welke manier dan ook- te maken krijgen met een scheiding. Daarnaast schrijft ze ook over juridische onderwerpen waarmee je in, tijdens of na een echtscheiding te maken kan krijgen.

Twee keer heeft Kristel als expat Nederland verlaten en gewoond in Chicago, Los Gatos (Californië) en Ennis (Ierland). Ze is getrouwd geweest, gescheiden en nu verloofd. Kristel heeft 5 kinderen, 3 jongens en 2 meiden.

Wil je in contact komen met Kristel? Mail of bel:
kristel@d-foorce.nl
06-41480729

avatar for L.Z.L.Z. (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for LauraLaura (2)

Uitelkaar.nl - online scheiden met begeleiding

Wij willen stellen helpen goed te scheiden. Zonder escalatie of juridische strijd. Niet door alles uit handen te nemen, maar door een online omgeving te bieden waarin zij ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Op die manier kunnen zij zelf de regie over hun scheidingsafspraken nemen.

We nemen daarbij het voortouw in Nederland. Samen met en geïnspireerd door onze klanten werken we aan het verbeteren van ‘het scheiden’ door continue te innoveren op het vlak van begeleiding van scheiding. Wij geloven dat het proces waarin je terechtkomt als je uit elkaar gaat beter en innovatiever kan. Daar hebben onze klanten, hun kinderen (als die er zijn) en uiteindelijk de hele samenleving baat bij.

avatar for LisaLisa (17)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for MarcoMarco (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for MargoMargo (1)

Vanuit mijn professie als hulpverlener en mediator help ik mensen in een scheiding, groot en klein, niet alleen met het 'verlies' maar ook met het opnieuw 'verbinden'. Met zichzelf, de kinderen, als ex-partner, als ouder, met lotgenoten en anderen. Vanuit de 'verbinding' komt namelijk de vergeving en daarmee de verwerking tot stand en v.v.
Schrijven is mijn hobby en met mijn blogs voor MIES hoop ik de lezers mee te nemen in mijn dagelijks werk en te inspireren ook op zoek te gaan naar de verbinding.

avatar for MariaMaria (11)

Maria is 49 jaar oud, lifecoach en Mindfulnesstrainer, moeder van een zoon van vijftien en een dochter van dertien. Ze is gescheiden en deelt het co-ouderschap met de vader van haar kinderen. Sinds een jaar heeft zij een relatie met Roger.

avatar for MarianneMarianne (8)

Founder STIEFenCO en Marianne Smulders Mediation. Verbindend mensen-mens, scherp op inhoud en empatisch op emotie. Werk vanuit lijfspreuk 'what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling.'

avatar for MariekeMarieke (64)

Marieke Lips heeft rechten gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is zich daarbij gaan richten op een minor jeugdrecht. Dit zodat zij naast het juridisch kader rondom kinderen ook kunde op kon doen op het gebied van de ontwikkeling en hechting van kinderen. Vanuit haar studie en aanvullende opleidingen en trainingen is Marieke zich gaan inzetten voor kinderen, hun positie en hun rechten.

Marieke is verder bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger. De rechtspositie van kinderen en sociaal-emotionele vraagstukken komen binnen deze rol samen. Marieke heeft de rol van de Kindbehartiger met andere professionals de afgelopen jaren verder doorontwikkeld en vervult de rol van de Kindbehartiger ook via haar eigen praktijk KidsInbetween.
Marieke is naast Kindbehartiger ook gespecialiseerd in systemisch werk, opgeleid tot bijzondere curator in Jeugdzaken en zelfstandig docent. Verder is zij betrokken geweest bij projecten rondom de positie van kinderen in een scheidingssituatie, heeft zij ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorgt zij lezingen en trainingen en schrijft columns. Daarnaast heeft zij het boek ‘Bekrast‘ uitgebracht over de impact van een vechtscheiding op een kind en de zoektocht om het verleden los te laten. Ook heeft zij het kinderboekje ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken’ geschreven en de gesprekskaarten recht uit mijn hart ontwikkeld.
Marieke werkt samen met partijen aan initiatieven ten behoeve van kinderen in een scheidingssituatie en het ouderschap tijdens en na de scheiding.
Tenslotte zet zij zich in om vraagstukken binnen de jeugdsector op te lossen in het belang van de stem van kinderen in een scheidingssituatie. Dit onder het motto ‘inspireren, verbinden, versterken‘ alsmede het feit dat de stem van het kind de sleutel is naar de onbezorgde toekomst van het kind.​

avatar for MartineMartine (20)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for MauriceMaurice (3)

Scheidingsprofs - Scheidingsprofs stelt zich als doel om koppels snel en goed voor een vast bedrag te laten scheiden. Mocht je vragen hebben, we staan altijd klaar om ze te beantwoorden.

avatar for MerelMerel (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for Met JantienMet Jantien (1)

Met Jantien - Persoonlijke begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin
Persoonlijke begeleiding van gezinnen, partners in scheiding en in een samengesteld gezin. Ook individuele hulp als een gezamenlijk traject niet mogelijk is. Werken Met Jantien is samen werken aan de toekomst die werkt voor ouders en kinderen. Emotionele en praktische kluwen gaan we ontrafelen en vanuit daar zoeken we naar oplossingen. De balans tussen hoofd & hart centraal staat centraal en nieuwe wegen mogen worden ontdekt. Extra aandacht gaat uit naar het creëren van emotionele rust en ruimte. Begeleiding is op basis van systemische benadering, waar we o.a. door het maken van een gezinsopstelling problemen en oplossingen inzichtelijk en tastbaar zullen maken. Afhankelijk van de aard van de hulpvraag kan ook een begeleidingstraject op basis van mediation met elkaar worden afgesproken. Ik besteed veel aandacht aan het eigen maken en toepassen van verbindende communicatie, wat een belangrijke bijdrage levert aan constructieve communicatie en een respectvolle manier van omgang met elkaar.
Met Jantien maak je een ouderschapsplan, of een stiefplan en werken we aan omgangsvormen die bij jullie passen!

avatar for MetaMeta (39)

Oprichter van Pro Kid Divorce en De Pubercoach.
Als pubercoach heb ik regelmatig te maken met kinderen die knel zitten binnen de echtscheidingsproblematiek van hun ouders. Dit is desastreus voor hun ontwikkeling naar een volwassen bestaan. Daarom richt ik mij niet alleen op de nazorg bij echtscheidingen, ik informeer en adviseer ouders juist ook aan de voorkant van het scheidingsproces om puber- en kinderschade te voorkomen. Wil je in contact komen met Meta? Mail of bel: meta@depubercoach.nl of info@pro-kid-divorce.nl 06-29069209

avatar for MetteMette (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for MicheleMichele (2)

Mevrouwtje lach-graag. Gek op mijn 3 olijke pubers en not so happy-go-lucky labrador. Gescheiden. Lekker genieten, lekker eten, lekker single. Emo-queen, schildpad-tempo, op-en-top gezelligheid. Kan-niet-leven-zonder, familie, vrienden & vriendinnen. Hou van knuffelen en keuvelen.
Passie voor schrijven - talent voor niets. Het leven is er om te leven.
Dankbaarheid en compassie dáár draait het om!

avatar for MiesMies (117)

Welkom bij Mies Magazine - Mens in een scheiding - Magazine over alle aspecten voor, tijdens en na een scheiding. Dé plek waar je menselijke scheidingservaringen opdoet!

avatar for MikeMike (2)

Succesvol co-ouder van een vrolijk jochie van 7 jaar. Deze vrolijkerd was de inspiratiebron voor het prentenboek Thuis bij allebei, een boek speciaal voor kinderen in co-ouderschapsituaties: www.thuisbijallebei.nl

avatar for MiriamMiriam (5)

Ik ben Miriam Hopmans en een trotse moeder van twee leuke tienerknullen die ik, na mijn scheiding zo’n 8 jaar geleden, in co-ouderschap opvoed. Ik ben woonachtig in het bourgondische Brabantse en heb een Lat-relatie met een fijne man uit Rotterdam die zelf co-ouder van een tienerzoon is. In 2015 is een van mijn dromen uitgekomen en heb ik de coaching en trainingspraktijk YOUbuntu voor (de ouder) in scheidingssituatie opgericht. In mijn praktijk ondersteun ik het volwassen individu zodat hij of zij tijdens en of na de scheiding zijn of haar kracht (her)vindt. Een prachtige uitdaging om op deze wijze mijn ervaringskennis en mijn deskundigheid te benutten en hierdoor bij te dragen aan het doorleven van het scheidingsproces en het bouwen aan veerkracht na het scheidingsproces. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als beleidsadviseur HRM&Ontwikkeling bij Pameijer, een Rotterdamse zorgorganisatie. Vanuit die rol mag ik ook op verschillende wijze bijdrage aan de groei van de medewerker, een mooie combinatie met mijn praktijk. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn twee werelden, die van mij als professional en die van mij als gescheiden vrouw.

avatar for MirjamMirjam (7)

Mirjam (42), freelance tekstschrijver en bedenker van Wrappels en andere dingen. Moeder van 3 kinderen en woont samen met haar vriend Jeroen. Als kind van gescheiden ouders en zelf ook gescheiden, toen haar dochter twee was, deelt Mirjam haar ervaringen hierover met ons.

avatar for MuriëlMuriël (13)

Muriël Bosgra is moeder van twee hele leuke jongens, zij groeien op in co-ouderschap. Muriël is sinds enkele jaren werkzaam als Familiemediator en als Kindbehartiger bij haar eigen bedrijf Klein & Groot Mediation. Ze heeft een missie en dat is de hulp rondom echtscheiding zodanig beter vorm te geven, dat er meer bereikt kan worden voor kinderen en hun ouders.

avatar for MyraMyra (1)

Mijn naam is Myra de Wildt en ik ben sinds 2013 trotse 24/7 alleenstaande moeder van een prachtige dochter. Ik ben founder van het online platform "Happy Single Moms" en multidisciplinair coach voor gescheiden & alleenstaande moeders. Mijn passie is dan ook trainen & coachen, maar ik word ook erg blij van social media & marketing. In mijn vrije tijd doe ik zoveel mogelijk leuke dingen met mijn dochter, maar tijd voor mezelf is ook belangrijk dus ik ga er graag op uit met vriendinnen. Wil je meer van me weten? Dan hoor ik het graag!

avatar for NancyNancy (1)

Ik ben Nancy, 46, single mama van vier en blogger. Op Sweetlemoniz.com vertaal ik mijn passie voor het schrijven, verzorging, mode en lifestyle naar verse sappige blogposts over trending topics. Veel leesplezier!

avatar for NatalieNatalie (6)

Ik ben Natalie, moeder van twee, ondernemer in de fashion branche. De scheiding was denk ik de meest pijnlijke en verdrietige gebeurtenis ever! Maar ook de meest leerzame... Het op een luchtige manier hierover schrijven relativeert! En ik hoop vooral anderen er een hart mee onder de riem te steken.

avatar for NickyNicky (2)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for PatrickPatrick (28)

Patrick Timmermans – Vader Visie

Coaching voor vaders die vanuit hun eigen kracht in het vaderschap willen staan

Als vadercoach ondersteun ik (gescheiden) vaders om krachtig, helder, ontspannen, betrokken en liefdevol in het vaderschap te staan. Voor vaders die gescheiden zijn en een betere relatie met de moeder van hun kinderen willen, of hun kinderen vaker willen zien, heb ik het traject ‘Relaxed met je Ex’ ontwikkeld. Ook organiseer ik het Vadercafé waar eerlijke gesprekken over het vaderschap worden gevoerd.

Wil je meer weten? Kijk op www.vadervisie.nl.

avatar for PetraPetra (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for PleunPleun (2)

Ik ben Pleun, 13 jaar en mijn ouders zijn al sinds ik klein ben gescheiden. Ben een fervente boekenwurm, hou van smarties en haat opscheppers. Mijn broer, Tom is 17 en onze hond heet Max. Meestal wonen we bij mama, en om het weekend zijn we bij papa en zijn nieuwe vrouw. Volgens mama zit ik in de puberteit. M'n lichaam verandert en mijn hoofd zit bommetje vol vragen en gedachten, soms weet ik het allemaal eventjes niet meer...

avatar for Praktijk KapPraktijk Kap (0)

Bij een scheiding komt een heleboel kijken. Het is een emotionele periode waarin veel beslissingen genomen moet worden, er moeten afspraken gemaakt worden en veel zaken worden geregeld. Of je nu gehuwd bent, samenwoont of als geregistreerd partner door het leven gaat die impact blijft, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn.
Door de kinderen blijven gescheiden koppels voor altijd aan elkaar verbonden. Het is enorm belangrijk om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan en als ouders samen verder te kunnen gaan.

Duo-mediation; samen voeren wij alle gesprekken
Dat weten wij als geen ander omdat wij ervaringsdeskundige zijn. Allebei hebben wij een scheiding meegemaakt en weten wat een moeilijke fase dit in je leven is. Onze eigen ervaring op het gebied van mediation en de voorbeelden om ons heen gaven ons de drijfveer onze praktijk samen te starten. We hebben veel toegevoegde waardes maar de grootste is dat wij alle gesprekken samen voeren. Wij geloven in de kracht van het man – vrouw gesprek. De balans aan tafel is verdeeld, waardoor koppels die bij ons aan tafel komen zich begrepen voelen. Wij willen in een van de moeilijkste momenten in een mensenleven een waardevolle bijdrage leveren waarin de kinderen altijd centraal staan!

Meer weten? Kijk op onze site www.praktijkkap.nl, stuur een mail naar info@praktijkkap.nl of bel direct met 06 – 36059426.

avatar for Punt & van Hapert AdvocatenPunt & van Hapert Advocaten (15)

Sinds haar beëdiging als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Inmiddels is zij advocaat – medewerker en staat zij haar eigen ‘vaste cliënten’ bij. Marjolein houdt zich met name bezig met het ontslagrecht. Marjolein is advocate van werkgevers en werknemers. Daarnaast maakt Marjolein deel uit van de sectie ‘Ondernemers en echtscheiding’. Zij legt zich daarbij steeds meer toe op de bijzondere positie van ex – samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij ex – samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring.

Sinds 2020 schrijft ook collega Carmen de Koning, van Punt & Van Hapert Advocaten, artikelen voor Mies Magazine. Carmen de Koning is sinds 1 december 2019 verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Ze maakt deel uit van de sectie Ondernemer & Echtscheiding waarbij ze voornamelijk cliënten adviseert in omgangs-, gezags- en alimentatiezaken. Carmen zal begin 2020 worden beëdigd als advocaat.

avatar for RafiRafi (12)

Ik ben Rafi, 36 jaar, 2 kinderen (8j. en 3j.). Al 3 jaar verwikkeld in een complexe scheiding, ga van proces naar proces en van hulpverlening naar hulpverlening. Ik ben een radeloze, verdrietige, kapotte moeder. Die met lede ogen aanziet niet bij machte te kunnen zijn deze vreselijke situatie te stoppen voor haar kinderen. Maar ik ben strijdbaar en geef niet op. Ik blijf hopen dat het op een dag stopt en we worden gezien. En met name m'n kindjes.

avatar for RenéRené (1)

René Mauritz, onder meer Kindbehartiger en eigenaar van praktijk Ons Kind, heeft een systemische en contextuele werkwijze. Respectievelijk met oog voor het geheel en oog voor ieders verleden. Hij richt zich samen met ouders en kind op een goede hechting aan elkaar en laat iedereen in zijn waarde. Stelt maatschappelijke ontwikkelingen op eigen wijze aan de kaak.

Contact opnemen? I www.onskind.info of mail remauritz@onskind.info

avatar for RobRob (1)

Sommige bloggers schrijven liever onder een pseudoniem voor Mies Magazine en dat respecteren wij. Alle auteurs zijn natuurlijk wel bekend bij de redactie.

avatar for SandraSandra (1)

Ik ben direct, enthousiast en een "doodgewoon" moeder van een dochter van twee. Ik hoop ouders te mogen inspireren om bewust bezig te zijn met wat wij onze kinderen daadwerkelijk meegeven in het leven en leg daarbij de nadruk op het gevoel en de emoties.
Ik ben ervan overtuigd dat als je zelf het voorbeeld geeft, kinderen wel volgen. Uiteraard op hun eigen manier of wellicht hand in hand. Dat zou toch mooi zijn!? Op het moment dat zich dan werkelijk iets aandient in het leven van kindlief (of jezelf) heb je samen al bedacht hoe je dit wil bekijken, aanpakken en verwerken zodat de groei die eruit voortvloeit toch iets soepeler verloopt dan dat je achteraf de brokken moet gaan helen.

avatar for SisselSissel (28)

"Als familierecht advocaat heb ik gezien hoe makkelijk echtscheidingen in vechtscheidingen veranderen. Ik heb dan ook heel bewust voor het beroep mediator gekozen, maar weet door mijn achtergrond tegelijkertijd ook precies wat er allemaal geregeld moet worden. In mijn blog’s voor MIES zal ik handvatten geven om jou, je ex en de kinderen op een goede manier door de scheiding heen te helpen. Dit zodat de scheiding niet tussen jullie inkomt te staan, want dat kan écht." Wil je in contact komen met Sissel Pemmelaar? Ga naar www. pemmelaar.nl, mail naar sissel@pemmelaar.nl of bel op +31 (0)20-2605550.

avatar for StefanieStefanie (4)

Familierecht en familiaal vermogensrecht

Keyser advocaten is gespecialiseerd in het familierecht en familiaal vermogensrecht. Onze kennis en ervaring vormen het fundament van de gepersonaliseerde strategie die we in ons advocatenkantoor voor u uitstippelen. Efficiëntie, financiële zekerheid en familiaal belang staan daarbij altijd voorop.

avatar for SteinStein (1)

Hi! Mijn naam is Stein en al ruim 9 jaar ben ik de trotse vader van een heerlijk dametje. Haar moeder en ik zijn sinds begin 2014 uit elkaar en we voeden onze dochter op middels een co-ouderschap. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in het leven van een alleenstaande vader, die er alles aan doet om ondanks de situatie het leven van zijn dochter zo leuk mogelijk te maken en zelf ook z'n leven probeert terug te vinden en op te bouwen.

avatar for TessaTessa (14)

‘Haal de persoonlijke angel eruit’ en er komt meer rust en ruimte tussen mensen en in het gesprek. Begrip groeit, evenals de bereidheid naar elkaar te willen luisteren. Mijn drijfveer is om mensen beter met elkaar te laten communiceren, het resultaat van het echte contact. Echt horen wat de ander zegt.

avatar for Tugra Zorg & WelzijnTugra Zorg & Welzijn (11)

Tugra Zorg & Welzijn is een dynamische en kleurrijke zorgorganisatie. Vanuit ons kantoor in Arnhem leveren wij zorg door heel Gelderland. De cliënt komt bij ons op de eerste plaats.

De kleuren van het logo van Tugra Zorg & Welzijn zijn blauw en groen. De kleur groen waakt over onze gezondheid en staat voor de harmonie, warmte, wijsheid, veiligheid en toewijding waarmee wij onze zorg leveren. Blauw weerspiegelt de verantwoordelijkheid en professionaliteit waarmee wij dit doen.

​U kunt bij ons terecht voor onder andere individuele begeleiding, zorgadvies, gezinshulp, omgangsbegeleiding, verzorging en hulp in het huishouden. Welke vorm van ondersteuning u ook nodig heeft, ons onderliggende motto blijft hetzelfde: ‘Zo goed en zelfstandig mogelijk leven in uw eigen vertrouwde omgeving voor jong en oud’. ​

avatar for Villa PinedoVilla Pinedo (4)

Villa Pinedo is het podium waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen om elkaar te steunen en volwassenen bewust te maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat.
Villa Pinedo werkt samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.
Stichting Villa Pinedo organiseert activiteiten gericht op jongeren van gescheiden ouders om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en elkaar advies te geven. Door te communiceren wat er in hun hoofd en hart omgaat, kan er inzicht en begrip ontstaan en kunnen schadelijke effecten van de scheiding zoveel mogelijk worden voorkomen.

avatar for WallyWally (2)

De dag dat vader er niet meer was, leek een spontane vraag de kop op te steken, 'Wie ben ik?' Te veranderlijk om te antwoorden, me dunkt. Zo schrijft Wally als ik er zelf niet ben. In liefde telkens weer....

avatar for YvonneYvonne (18)

Ik ben Yvonne Soons, geaccrediteerd Lifecoach voor gescheiden ouders.
Ik help ouders die voor, tijdens of na een scheiding die af willen van boosheid en leren omgaan met emoties, de moeizame communicatie met hun ex. Ik help je naar rust en geluk samen met je kinderen met een goede work-life balans, stressvrije communicatie met je ex en een nieuw toekomstplan.

Dit doe ik vanuit intuïtie en gesteund door een rugzak van gecertificeerde methodieken en opleidingen die ik inzet om jou die weg naar rust en geluk in te laten slaan.
Mijn coaching vindt plaats in Scheveningen of op locatie. Online coaching via beeldbellen is ook mogelijk mocht je niet in de buurt wonen.
Coaching is maatwerk en er is ook altijd ruimte voor wat er op dat moment speelt.

Bijzonder is dat mijn coaching niet door beide ouders gevolgd hoeft te worden, het werkt ook als één van de ouders zich laat begeleiden. Ook als je al jaren geleden gescheiden bent of nog midden in een (complexe of ruzie) scheiding zit.

Ervaringen lezen? https://jezelfvoorelkaar.nl/ervaring/

Interesse? Het kennismakingsgesprek is altijd gratis.
Neem contact met op om een afspraak hiervoor in te plannen.
yvonne@jezelfvoorelkaar.nl
Mob +31 (0)6 53.41.41.66

avatar for Zorgeloosch.Zorgeloosch. (4)

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan, en dan? Waar begin je? Hoe zit het met de kinderen, jullie huis, de financiën..? Zorgeloosch Scheiden kan jullie hiermee helpen. Bij ons zitten jullie met twee specialisten aan tafel: een scheidingsbemiddelaar en een financieel adviseur.
De scheidingsbemiddelaar begeleidt jullie gesprekken, zorgt dat de alle onderwerpen aan bod komen, geeft jullie advies en verwerkt alle afspraken in een echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan). En de financieel adviseur zorgt voor duidelijkheid over de woonwensen en de financiële afspraken. Samen maken zij iets unieks mogelijk: de in-een-keer-klaar garantie. Wij garanderen dat het scheidingsconvenant waar we naartoe werken, uitvoerbaar is voor de bank. Daarmee doorbreken we de vicieuze cirkel waarin banken pas duidelijkheid willen geven wanneer er een convenant is en het convenant pas kloppend gemaakt kan worden wanneer de bank duidelijkheid geeft. Dit heeft als resultaat dat het proces een stuk goedkoper is én het traject maanden korter.