Rafi

Ik ben Rafi, 36 jaar, 2 kinderen (8j. en 3j.). Al 3 jaar verwikkeld in een complexe scheiding, ga van proces naar proces en van hulpverlening naar hulpverlening. Ik ben een radeloze, verdrietige, kapotte moeder. Die met lede ogen aanziet niet bij machte te kunnen zijn deze vreselijke situatie te stoppen voor haar kinderen. Maar ik ben strijdbaar en geef niet op. Ik blijf hopen dat het op een dag stopt en we worden gezien. En met name m'n kindjes.

3 Comments

 1. A sitch
  1 mei 2016 @ 10:57

  Een heel goed artikel! Dit is precies wat te weinig besproken wordt of zelfs erkend; gewion omdat de maatschappij vast zit in vastgeroeste ideeen en cliches!
  ” een kind moet de vader zien!”
  “Er moet kontakt zijn tussen ex partners!”

  Ik kan u gebaseerd op wetenschappelijke studies, maar ook op persoonlijke ervaringen zeggen, dat een kind niet gebaat is bij deze cliches en vaak harmonieuzer opgroeit met partner en nieuwe partner, zonder de evt slechte psychisch verwarde invloed van ex partner en een goed voorbeeld krijgt van wat respektvolle liefdevolle relaties inhouden.

 2. Vanessa
  3 mei 2016 @ 10:34

  Ik heb net dit artikel gelezen en het is de precieze beschrijving van de ‘hel’ waar ik en mijn kinderen momenteel in leven.
  Ik zit midden in een vechtscheiding met een gewelddadige (hij is voorwaardelijk vrij voor geweldpleging op mij) ex-partner/vader van mijn twee kinderen. Ik zal nu niet in details treden maar uw artikel beschrijft mijn situatie vrij goed.
  Ik ben diep geschokt dat ondermeer de Wet Onkelinx ertoe leidt dat kinderen niet beschermd worden tegen een mishandelende ouder. De zaken die ik meemaak op de familierechtbank zijn erger dan kafkaiaans. De wanhoop van mij en mijn kinderen is groot en blijkbaar zitten velen in dezelfde (of een nog schrijnender) situatie. Het geweld waar mijn kinderen bij de papabezoeken slachtoffer van zijn, is ook grotendeels psychisch en moreel, wat de magistraten hier in België totaal minimaliseren.
  Als voormalig parlementair medewerkster kan ik vrij gemakkelijk de weg vinden naar politieke steun om naar een wetsaanpassing te streven.
  En dat KAN. Ik stuur een link naar een recente wetsverandering in Engeland die tot vijf jaar gevangenisstraf oplegt voor psychisch en moreel geweld binnen de huiselijke sfeer
  https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/389002/StrengtheningLawDomesticAbuseResponses.pdf
  Vooral de conclusie is hoopgevend.

  Mijn probleem is dat ik alleen ben en uitgeput door de vreselijke scheiding, onkunde van de rechtbank, onhandelbaarheid van mijn mishandelde kinderen. Ik zoek steun, motivatie en bijkomende kennis om dit onrecht aan te kaarten en er proberen iets aan te veranderen. Kan dat via deze weg?

  • Mies
   3 mei 2016 @ 16:30

   Beste Vanessa, de beschreven situatie is idd tergend en er is helaas niets aan te doen buiten de advocaten te laten vechten, opnieuw en opnieuw en opnieuw, op elke akkefietje of feit dat misgaat…. in de hoop dat een rechtbank het totale plaatje wil zien en meegaat in het verhaal. Helaas kost dat veel tijd en veel geld en is het resultaat niet zeker. Ook de andere ouder heeft immers zijn rechten in België… en zolang deze ouder perfect weet wat hij wel en niet mag doen, vooral wanneer ze hem in het oog houden, is er weinig aan te doen. Geen makkelijke situatie dus! Een wetswijzigingen is zeker nobel en een goed idee maar daarvoor bent u als ex parlementaire medewerker beter bekend in die wereld vermoedelijk. Hoe dan ook wensen wij u veel moed en hopen met u mee dat er positieve veranderingen op komst zijn.