Er zal geen wettelijk omgangsrecht komen voor grootouders en hun kleinkinderen na (echt)scheiding van de ouders.
Het Nederlandse kabinet heeft dit besluit genomen, meldt justitieminister Ard van der Steur aan de Tweede Kamer. Het CDA had echter graag gezien dat grootouders omgang zouden kunnen afdwingen indien zij hun kleinkinderen niet of weinig zouden zien na een eventuele scheiding van de de ouders.
Moeilijke situatie
Minister van der Steur laat weten dat er in dit soort gevallen meestal al sprake is van een ingewikkelde of moeilijke scheidingssituatie tussen de ouders. Als de grootouders ook nog als procespartij optreden, maakt dat de situatie alleen maar complexer. Het kind zou hier geen baat bij hebben.
Onderlinge afspraken
Grootouders kunnen momenteel al zo’n omgang proberen te regelen via de rechter, dit wordt echter zelden toegewezen. Dit ligt vooral aan de complexiteit van dit soort situaties. Van der Steur erkent dat oma’s en opa’s een belangrijke rol kunnen spelen in het leven van de kleinkinderen. Desondanks prefereert hij dat deze afspraken onderling gemaakt worden, zonder wettelijke bepalingen maar juist in een informele sfeer.
Bron: Lindanieuws
Jos Aalders
23 januari 2016 @ 17:19
Zo zien wij maar weer,dat ze er niets van begrijpen daar..!
We druipen in dit land van de tolerantie.
En dit onrecht wordt nog steeds getolereerd.
Een onhoudbare situatie dus!
Want juist als er rechters,advocaten aan te pas komen word het enkel nog erger, lees daarvoor deze:
Scheiden doet lijden en dat geldt zeker ook voor grootouders.
Als hun kind besluit de relatie met de partner te verbreken, zien ze hun kleinkinderen niet of nauwelijks meer en dat doet pijn, heel veel pijn.
Ook uit een onderzoek van het blad Plus Magazine in samenwerking met TNS/NIPO blijkt dat maar liefst een op de tien grootouders de kleinkinderen niet meer ziet als hun kind gaat scheiden.
Ruim de helft ziet de kleinkinderen minder vaak dan vroeger.
De grootouders die in deze pijnlijke situatie terechtkomen leven in een hel.