NEO Bemiddeling Eric De Corte & Cindy Capelleman

NEO Bemiddeling, Erkend Bemiddelaar en Scheidingsconsulent - Neobemiddeling."Het is deugddoend om als bemiddelaar te mogen bijdragen aan het tot dialoog komen, om samen naar oplossingen te zoeken, om nieuwe perspectieven te bieden, om mee te bouwen aan een nieuwe en betere toekomst voor alle betrokkenen, om te mogen luisteren naar elkaars verhaal, verlangens en belangen, om te mogen mee bouwen aan akkoorden die financieel en emotioneel van belang zijn voor alle betrokkenen."

4 Comments

 1. Andrea
  10 januari 2018 @ 13:00

  Beste Eric, wat een goed en duidelijk artikel. De lijst met punten vatten het goed samen tot één kern.

  Wat ik vaker lees is dat 80 tot 85% van de verstoten ouder de vader is.
  Hoewel ik denk dat dit aardig klopt, ben ik toch benieuwd of er statistieken beschikbaar zijn. Heb jij toevallig links of ken je de bron van dit percentage?

  Als tweede vraag: Wat begin je op het moment dat de verstotende ouder beweert dat de verstoting terecht is, omdat de verstotende ouder het er zelf naar gemaakt heeft? Want daar is de verstotende ouder volgens mij vaak van overtuigd.
  Mijn vader zei bijvoorbeeld doodleuk tegen mij: “Je moeder ging vreemd en kwam altijd laat thuis. Wie zat er dan met jullie beneden te wachten? Waarom zouden jullie nog naar haar toe willen? Ik ben degenen die altijd voor jullie gezorgd heeft”. Dit rechtvaardigde volgens hem zijn eigen manipulaties (al zag hij dat dus niet zo) en de pogingen tot vervreemding.
  De verstoter kan dus ‘gewoon’ zeggen: “eigen schuld, dikke bult, had je maar niet vreemd moeten gaan” en praat daarmee zijn eigen gedrag goed.

  Wat is jouw kijk daarop?

  • Eric De Corte
   10 januari 2018 @ 23:38

   Dank Andrea voor jouw reactie. Op je eerste vraag kan ik je niet verwijzen naar statistieken. maar ik ga wel wel proberen daarachter te komen.
   Op je tweede vraag is mijn kijk daarop van weinig waarde. Wie ben ik om over die ervaring mijn mening en eigen inzicht te geven? Wat ik wel merk in hetgeen je schrijft, is dat ‘de verstotende’ ouder zoals je die benoemt, zijn gedrag rechtvaardigt en rationaliseert. Hij overtuigt als ’t ware zichzelf van de gegrondheid van zijn houding; vermoedelijk vanuit frustratie en om die andere ouder te demoniseren als de enige schuldige. Hiermee heeft hij weinig of geen oog voor de impact voor de kinderen; integendeel, hij probeert de kinderen mee achter zijn mening te garen en de breuk finaal te maken. Merkwaardig is dat me meermaals werd gemeld dat de kinderen zich (weliswaar later) afzetten tegen de ouder die de andere ouder in de vernieling heeft gepraat.
   Herken je hier iets in Andrea?

 2. Marcliel
  11 januari 2018 @ 12:57

  Hallo Eric,
  Heel duidelijk artikel en heel herkenbaar helaas. Ik word als vader verstoten door mijn 8-jarige zoon en daar is moeder voor een groot deel verantwoordelijk voor. De rechter en Jeugdzorg staan achter moeder en kind en de omgangsregeling wordt steeds verder ingekort… Wat kan ik hier als vader aan doen, ik verlies mijn kind.

 3. Bernd
  13 maart 2018 @ 07:00

  Geachte lezer
  Het artikel klopt in zijn geheel, ik bevestig dit.
  Mijn dochter werd ook met verhalen bewerkt . Periode 2007 – 2010. Nadien moest ik van kinderbescherming afscheid nemen. Terwijl in het rapport staat dat ik goed omga met mijn dochter!? Ik kan niet meer met ex praten nadien zij valse beschuldiging en smaad verspreid aan derden.
  De hele organisaties zijn tegen de man