Bibian Schrijft

Mijn naam is Bibian, ik heb een lieve tweeling van 12, beide meisjes en een kleine doerak van 6. Een jaar na zijn geboorte zijn hun vader en ik uit elkaar gegaan. De rek was eruit. Er waren geen anderen in het spel en ook was er geen sprake van onvrede of onmin. Eerder een gedeelde zekerheid dat er meer moest zijn dan wij samen ergens van probeerden te maken. De scheiding verliep daarom vrij makkelijk en met behoud van liefde en vriendschap. Ik ben nu co-ouder van mijn kinderen en heb sinds anderhalf jaar een vaste relatie waarin ik heel gelukkig ben. Meestal dan. Zijn scheiding verliep namelijk minder makkelijk en dat speelt ook nu nog in van alles mee.

2 Comments

 1. N de Jong
  8 maart 2018 @ 13:11

  Heel mooi geschreven en zo herkenbaar, als bonusmoeder moet je je altijd aanpassen en zo ook je kinderen die hierin meegetrokken worden. Die hebben niet gekozen voor n scheiding en ook niet voor weer n nieuw gezin.
  Blijft moeilijk….. fijn om te lezen dat het op meerdere plaatsen ook zo gaat en andere die het ook zo voelen.
  We zijn ook maar mensen met gevoel.
  Liefs

 2. Lize
  8 maart 2018 @ 14:14

  De reactie die je kreeg is zo herkenbaar; op schoolplein ofzo wordt al snel gezegd dat het “wel problematisch is” en worden adviezen in algemene zin gegeven. Jammer. Want het is vaak een oordeel dat een van partijen het toch niet goed doet. Terwijl een (vecht)scheiding en alle moderne gezinsvorming erna zoveel facetten heeft, zoveel voorkomt maar allemaal ook zo anders “voelt ” als je er zelf deel van uitmaakt. Steun is fijn. Oordelen niet. Laat de diversiteit bestaan. #steun