Rafi

Ik ben Rafi, 36 jaar, 2 kinderen (8j. en 3j.). Al 3 jaar verwikkeld in een complexe scheiding, ga van proces naar proces en van hulpverlening naar hulpverlening. Ik ben een radeloze, verdrietige, kapotte moeder. Die met lede ogen aanziet niet bij machte te kunnen zijn deze vreselijke situatie te stoppen voor haar kinderen. Maar ik ben strijdbaar en geef niet op. Ik blijf hopen dat het op een dag stopt en we worden gezien. En met name m'n kindjes.

3 Comments

  1. Bart Renaer
    7 mei 2016 @ 08:24

    Ikzelf zou als ervaringsdeskundige en als professional een veel meer voorzichtige aanpak willen voorstellen ten opzichte van gezinsvoogden. Ook de de voormalige Kinderombudsman gaf in zijn rapport (“De OTS bij omgangsproblemen”) aan dat een van de problemen met gezinsvoogden is dat zij meegaan in het verhaal van slechts een ouder. Zij gaan achter een ouder staan, en worden een soort gratis advocaat van die ouder. Ook basale rechten van kinderen zijn hen onbekend en treden ze constant met de voeten. Ik schreef recent een opiniestuk omtrent het klachtrecht van de gecertificeerde instellingen (organisaties waar gezinsvoogden huizen) en stel dat bvb. een elementair klachtrecht onbestaande is. Dergelijke machtsbastions vragen een veel voorzichtiger aanpak. http://sociaal.net/opinie/klachtrecht-nederlandse-jeugdhulp-is-een-lege-doos/

  2. Rafi
    7 mei 2016 @ 19:20

    Daar pleit ik ook voor Bart! Maar denk echt dat omtrent complexe scheidingen de wet moet veranderen. En meer samenwerken met ervaringsdeskundigen en professionals met bijvoorbeeld jou expertise. Er is helaas nog veel werk te doen.

  3. Eric
    11 mei 2016 @ 14:09

    Herkenbaar Rafi.
    Regelmatig leidt punt 4 er toe dat een kind hierdoor een eetstoornis ontwikkelt.