NEO Bemiddeling Eric De Corte & Cindy Capelleman

NEO Bemiddeling, Erkend Bemiddelaar en Scheidingsconsulent - Neobemiddeling."Het is deugddoend om als bemiddelaar te mogen bijdragen aan het tot dialoog komen, om samen naar oplossingen te zoeken, om nieuwe perspectieven te bieden, om mee te bouwen aan een nieuwe en betere toekomst voor alle betrokkenen, om te mogen luisteren naar elkaars verhaal, verlangens en belangen, om te mogen mee bouwen aan akkoorden die financieel en emotioneel van belang zijn voor alle betrokkenen."

2 Comments

 1. Kees Bakker
  29 augustus 2017 @ 09:46

  Prachtig verhaal over hoe het zou moeten of zou kunnen zijn. Maar wat nou als je een ex treft en daarmee bij relatie therapie, mediators, accountants rechtbank en advocaten afspraken maakt, maar die afspraken worden steeds binnen een week weer van tafel geveegd door ex! En dan blijft iedereen naar hameren op het belang van de kinderen. Maar die heeft ex, cq narcist, naar zich toe getrokken….
  En ik weet niet zo goed of dit wel de veiligheid biedt die de kinderen nodig hebben.

 2. Eric De Corte
  29 augustus 2017 @ 19:56

  Jammer genoeg biedt zelfs een vonnis geen absolute waarborg. Als een overeenkomst niet wordt nageleefd dan is diegene die ermee geconfronteerd wordt, aangewezen op het laten opstellen van PV’s, het doen vaststellen van de inbreuken door deurwaarders, de zaak aanhangig maken bij de rechtbank via advocaten…
  Een bemiddelde overeenkomst biedt meer waarborgen omdat beide ouders ‘samen’ hun overeenkomst hebben gemaakt in gemeenschappelijk overleg. Helemaal anders dan een opgelegd vonnis.
  Papier is verduldig, de naleving essentieel.
  Dus absolute waarborgen bestaan niet.