Alexander

Mijn naam is Alexander van der Heijden, als familiaal bemiddelaar ben ik een empathisch toehoorder die door een open en heldere communicatie beide partijen tot een evenwichtige en duurzame oplossing begeleidt. Als jurist ben ik bovendien thuis in wetgeving en gerechtelijke procedures.

2 Comments

 1. Wilma Dijk Familie mediator en Kindbehartiger
  8 augustus 2017 @ 09:52

  Helaas kan een ouderschapsplan ook weer een bron van conflicten zijn. Durven erkennen dat het voor sommige ouderparen beter is om zo weinig mogelijk contact te hebben is ook een optie. Wettelijke verplichting geeft die ruimte niet meer.
  De ideale wereld bestaat niet. Ook scheidingen zijn niet maakbaar. Bij scheiding denken veel ouders dat de zorg dan 50/50 hoort te zijn. Dat is echter maar voor een selecte groep werkbaar. In plaats van een verplicht ouderschapsplan zou ik eerder een verplichte begeleiding willen zien. Het geeft een psychosociaal werker de kans om langere tijd na de scheiding te begeleiden bij de samenwerking en de opvoeding vanuit 2 huizen. Dus de ouders en de kinderen begeleiden. Indien ouders niet meewerken dan kunnen daar gevolgen aangekoppeld worden.
  Noem het een proefperiode waarin ouders laten zien dat ze willen en kunnen werken aan een gezamenlijk ouderschap zonder de kinderen te belasten.
  Een voorwaardelijke echtscheiding.

 2. San
  8 augustus 2017 @ 22:20

  Hoop dat er dan belang bij is voor de kinderen zoals het hoort. Hier woord er al ruim 4 jaar door ex partner gewoon gedaan wat hij wilt ondanks het ouderschapsplan. Co ouderschap, week hier week daar is nog nooit wat van terecht gekomen en alle vakantie’s zijn de kids bij mij ipv dat het verdeeld is… kan nog een hele lijst maken waar ex zich niet aan houd maar dit zijn de grootste…