Alexa

Een kleine vier jaar geleden besloten Alexa en haar toenmalige partner om te scheiden. Met die beslissing kozen zij voor hun eigen geluk maar niet persé voor dat van hun kinderen. Hier is zij zich erg van bewust. De bijzondere gesprekken met haar drietal over proces en worstelingen, tekent zij sindsdien op. Soms in een brief, soms in een verhaaltje.

3 Comments

 1. Kim Oostveen
  13 februari 2016 @ 14:51

  Wow Alexa wat een mooie ontboezeming… en hoe mooi kun je er zijn voor je zoon. En hij heeft zo gelijk, vanuit zijn perspectief!!! En fijn dat hij een broer heeft die hem het bredere plaatje kan laten zien, of een ander perspectief. Zodat jij ‘je niet hoeft te verdedigen’. En dat doe je niet. Heel erg mooi. Respect. Ik zie veel gescheiden ouders die dit wel doen, en daardoor zien ze eigenlijk niet helemaal wat hun kind zegt tegen ze. Ook ik met mijn zoon, heb wel eens dit soort gesprekken. Ja, waarom gaan papa en jij niet bij elkaar in 1 huis wonen (wij zijn wensouders, nooit samen geweest, maar samen een kindje gekregen dat we 50-50 opvoeden, dus de situatie is voor hem net zo niet leuk als bij jouw zoon… 2 huizen en maar in elk huis 1 ouder…!). Dank voor je verhaal en je reminder! Groetjes Kim, My Tree House

 2. Alexa
  14 februari 2016 @ 00:08

  Lieve Kim,
  Dank je wel voor je respons! Als mens modderen we vaak maar wat aan maar als gescheiden mens voelt dat helemáál zo, ervaar ik. En waar draait t allemaal om? Liefde aan de ene kant en ‘lijden’ aan de andere. Ze horen gek genoeg een beetje bij elkaar, denk ik soms. En ook dat is oké. Me overgeven aan hun verdriet -wat ik soms maar lang niet altijd ineens kan- helpt ons allemaal om dat moment en punt van ‘lijden’ die andere kant op te draaien. Klinkt t wazig? Geeft niet. Zo’n bui heb ik nu even en gek genoeg is het eigenlijk vooral heel basaal. :)
  Nogmaals dank voor jouw fijne comment!

 3. Alexa
  14 februari 2016 @ 10:14

  Tnx Kim,

  Voor je lieve comments en sharing :)
  Ik merk dat als ik me overgeef aan hun verdriet, de opening ontstaat voor alles om te stromen. En ben zielsgelukkig, de – schaarse – momenten dat dat lukt. <3

  Hartelijke groet, Alexa