Evelien

"Mama van een dochter en een zoon. Met haar hoge hakken stevig op de grond en haar neus in de wolken, wandelt ze vol vertrouwen de toekomst in. Pas geleden heeft ze haar vriend aan de kinderen voorgesteld, en dat ging heel erg goed!"

1 Comment

 1. Susan Damen
  6 februari 2016 @ 16:15

  Fantastisch! Ook ik ben gescheiden en woon in een dorp. Onze kinderen van 2 en 5 wonen fulltime bij mij, doordat de papa van de kinderen psychisch ziek is. Daardoor moeten de kinderen hem veel missen, en juist daarom vind ik het zo belangrijk dat hij, zoveel als mogelijk, toch onderdeel uitmaakt van hun leven. We gaan vaak samen op stap met de kinderen, naar het zwembad of de Efteling. We eten wekelijks een avond samen en mijn ex en ik gaan ieder jaar 1 week samen op vakantie met de kinderen. Met de kerstdagen en dergelijke schuift hij, samen met ons, aan bij mijn familie. En hij biljart nog wekelijks met mijn vader.

  Voor anderen is het niet altijd goed te begrijpen. Sommige mensen in het dorp dachten lang dat we latten…..op deze manier omgaan met je ex is blijkbaar heel apart. Gelukkig heb ik van mijn eigen ouders 25 jaar geleden al dit goede voorbeeld gehad. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. En als ik een nieuwe partner tegenkom, moeten we weer een balans vinden met die extra persoon erbij. Maar aan de andere kant…..een man die moeite heeft met hoe ik dit, samen met mijn ex en de kinderen doe……komt eigenlijk niet in aanmerking als partner.

  Ik ben blij met je column. Hoe meer inspirerende goede voorbeelden er zijn, hoe meer mensen dit doodnormaal gaan vinden. Laten we hopen dat we daarmee een positieve tegenhanger kunnen blijven bieden tegen alle vechtscheidingen die helaas om je heen gebeuren.

  Liefs Susan