Sissel

"Als familierecht advocaat heb ik gezien hoe makkelijk echtscheidingen in vechtscheidingen veranderen. Ik heb dan ook heel bewust voor het beroep mediator gekozen, maar weet door mijn achtergrond tegelijkertijd ook precies wat er allemaal geregeld moet worden. In mijn blog’s voor MIES zal ik handvatten geven om jou, je ex en de kinderen op een goede manier door de scheiding heen te helpen. Dit zodat de scheiding niet tussen jullie inkomt te staan, want dat kan écht." Wil je in contact komen met Sissel Pemmelaar? Ga naar www. pemmelaar.nl, mail naar sissel@pemmelaar.nl of bel op +31 (0)20-2605550.

8 Comments

  1. A sitch
    11 juni 2016 @ 10:10

    Ik vind het altijd erg ouderwets en wat krampachtig om maar te hameren op: ” je blijft beide ouder”..
    In heel veel gevallen is dat niet zo; waar de ex partner een depressie geval is, agressief of een ander psychisch probleem heeft, of gewoon weinig geinteresseerd in het ouderschap.
    In zo een geval zal men voor alternatieven moeten zorgen en een harmonisch 1 ouder gezin of juist vaak een nieuwe partner gezin beter kunnen bieden.
    De nieuwe partner en vaak nieuwe ouderrol van deze wordt veel te veel onderschat en ondergewaardeerd!
    Juist deze nieuwe link zorgt vaak voir een gelukkiger leven voor het kind.
    Tijd om eens het denkpatroon van mensen te vernieuwen in plaats van in verroeste misvattingen te blijven hangen.

  2. Sissel
    12 juni 2016 @ 12:47

    Beste Sitch,

    Oei…ik schrik hier een beetje van. Wat is er gebeurt dat jij vindt dat samen papa en mama blijven na de scheiding niet het uitgangspunt is? Voor kinderen is dat écht de beste situatie: mogen blijven houden van beide ouders en met allebei een volwaardige band kunnen opbouwen. Dat blijkt uit vele wetenschappelijke onderzoeken. Met mijn blog’s en werk als scheidingsmediator hoop ik daar bij te kunnen helpen.

    In sommige gevallen, dat ben ik helemaal met je eens, is dat niet mogelijk. Dat is ontzettend verdrietig voor deze kinderen en ook voor de betrokken ouder die het wél goed wil doen. Soms is het dan inderdaad de minst kwade oplossing van alle mogelijkheden om de zorg bij één ouder te laten. Een ontzettend moeilijke beslissing, die niet zomaar te nemen is. En ja, een stiefvader of moeder die de leegte opvult of een aanvulling is kan dan heel fijn zijn. Deze stiefouders kunnen daarmee het verschil maken.

    Warme en zonnige groet,

    Sissel

  3. A sitch
    12 juni 2016 @ 17:14

    Beste Sissel,

    Dank voor je reactie! Ik kan me je reactie goed voorstellen omdat vele mensen deze nog hebben en eigenlijk nog in de matrix zitten van aannames, misvattingen die universeel opgelegd worden: ” de verheerlijking van lijfelijke ouders”..” je moet van je biologische ouders houden en veel contact hebben en omgekeerd”..
    Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is: men kan net zo veel van onbiologische ouders houden.
    Natuurlijk kan een kind van zijn ouders houden maar dit betekent niet dat er geen plaats is voor anderen en dat een kind gedwongen de andere ouder regelmatig moet zien!
    In oude en ook nog nu bestaande kulturen was deze ouder / verantwoordelijken basis veel breder en gezonder; een hele gemeenschap hield zich met een kind bezig: dit ontlastte de ouders en kinderen en maakte er veel minder krampachtig onderscheid tussen wel of geen bloedband.
    Daarom vind ik jouw beschrijving van een ” stiefouder ook wat ” beperkend” :
    Deze hoeft niet alleen een aanvulling te zijn maar zou veel meer als volwaardige partner in het geheel gezien moeten worden: belangrijk voor de relatie zelf, de positie van het kind in de maatschappij, de ontwikkeling van het kind, en voorbeeldrol als liefdespartner voor het kind zijn toekomst.
    Het gaat om een veel groter geheel bij de opvoeding van een kind, het liefde ontwikkelen op basis van vele verschillende waarden, juist de spirituele universeel menselijke!
    Daarom houd ik zelf als mediator zeker rekening met dit groter geheel, evt nieuwe partners die tot de algemene harmonie bijdragen en ben zeer voorzichtig met het opleggen van zgn maatschappelijke overtuigingen die niet noodzakelijkerwijs de beste zijn voor het kind ( stress of psychische problemen biedend) of op waarheid gebaseerd.
    Ieder geval is anders en kan anders opgelost worden, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen, die per slot van rekening de wereld is van het kind.

    Een fijne dag!

  4. Benaja
    14 juni 2016 @ 13:21

    Sitch: je hebt gelijk. Maar het zal nog wel een aantal jaren duren voordat de algemene opvatting in lijn zal liggen met de wetenschap. Tot die tijd, veel sterkte en wijsheid gewenst in complexe situaties!

    • Willy Sietsma
      16 juni 2016 @ 11:31

      Beste Sitch,

      als alleenstaande moeder heb ik zelf zo mijn mening en gevoel over de rol van de stiefmoeder, en de stiefvader trouwens ook, en ben daardoor getriggerd over wat je schrijft. Ik zou daar graag meer over willen weten, over dat onderzoek. Wat het is een heel mooi idee als de rol van de stiefouders breder getrokken kan worden als dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind.

      Heb je voor mij daar meer informatie over? Dank je wel alvast.

      Warme groet,
      Willy

  5. Willy Sietsma
    16 juni 2016 @ 11:38

    Dank je wel, Sissel, mooie en duidelijke tips. Herkenbaar.

    Mooi ook die tips over de papieren die je nodig hebt, daar kun je echt problemen mee krijgen.

    Groet, Willy

  6. Sissel
    16 juni 2016 @ 19:54

    Beste Willy,

    Dankjewel en zeker belangrijk om je papieren goed op orde te hebben. In de mei vakantie was er zelfs nog meer controle dan eerst op Schiphol.

    Fijne zomer alvast voor jou en groet,

    Sissel

  7. Willy Sietsma
    16 juni 2016 @ 20:54

    Jij ook een fijne zomer, Sissel, dank je