Meta

Oprichter van Pro Kid Divorce en De Pubercoach. Als pubercoach heb ik regelmatig te maken met kinderen die knel zitten binnen de echtscheidingsproblematiek van hun ouders. Dit is desastreus voor hun ontwikkeling naar een volwassen bestaan. Daarom richt ik mij niet alleen op de nazorg bij echtscheidingen, ik informeer en adviseer ouders juist ook aan de voorkant van het scheidingsproces om puber- en kinderschade te voorkomen. Wil je in contact komen met Meta? Mail of bel: meta@depubercoach.nl of info@pro-kid-divorce.nl 06-29069209

2 Comments

 1. A.sitch
  28 april 2016 @ 21:16

  Helaas lijken mij deze ideeen toch wat ouderwets, het idealiseren van de bloedouders! Vaak zijn de nieuwe partners betere ouders en zouden zij hierbij meer betrokken moeten worden:
  Dit is goed voor de kinderen als ook voor de nieuwe relaties en geeft de nieuwe partners ook de plasts die zij verdienen.
  Daarom; het is makkelijk om vader te worden, maar niet idereen is een echte pappa: idealiseer dus niet het oude bloed denken!

 2. Meta Herman de Groot
  29 april 2016 @ 14:15

  Beste A. Sitch, dank voor je reactie.
  Ouders echter kunnen niet worden vervangen door ‘nieuwe’ ouders. Dit is een reptielenbrein gegeven. En ja die is oud maar nog steeds actueel aanwezig. Wel kunnen nieuwe partners een belangrijke rol spelen. Uiteraard zou ik zeggen.

  Verder gaat dit stuk over het feit dat je altijd beide de ouders zult blijven tot de dood jullie scheidt. Met deze wetenschap is het goed om de andere ouder zo positief mogelijk te blijven bekijken. In de meeste gevallen niet makkelijk maar wel lonend. Kinderen voelen zich daar het beste en veiligst bij. Dit is geen ideaal maar noodzaak.