Alexander

Mijn naam is Alexander van der Heijden, als familiaal bemiddelaar ben ik een empathisch toehoorder die door een open en heldere communicatie beide partijen tot een evenwichtige en duurzame oplossing begeleidt. Als jurist ben ik bovendien thuis in wetgeving en gerechtelijke procedures.

2 Comments

 1. Anneke
  20 september 2016 @ 16:29

  Beste Alexander,

  dank je wel voor je blog. In mijn praktijk is het standaard dat een ouderschapsplan niet voor langer dan 2 jaar kan gelden en dit is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Door standaard nazorg te leveren, bouw je escalatiemomenten in en leg je de drempel bij de begeleider en niet bij de ouders. Daarnaast begeleid ik de cliënten alleen in het vinden van hun oplossing en geef ik hen tools mee om anders met elkaar te communiceren. Hopelijk ben je ook thuis in de fiscale en financiële wetgeving, want daar gaat op het moment veel mis. Hierdoor moeten ouders soms “twee keer” scheiden en dat brengt ook een enorme toename van de vechtscheiding met zich mee.

  Hartelijke groet,

  Anneke de Groot – De Scheidingsbegeleider

 2. Eric De Corte
  20 september 2016 @ 18:58

  Goed en duidelijk artikel Alexander.
  Maar zoals Anneke aangeeft, een onderdeel van een ouderschapsovereenkomst is o.m. de fiscale aspecten. Laat dat nu juist een item zijn waarvan veel bemiddelaars geen kaas hebben gegeten. Geen verwijt, enkel een vaststelling; reden dat ik als erkend bemiddelaar daar de nodige aandacht aan besteed. Ik geef trouwens ook workshops ‘fiscaliteit bij (echt)scheiding’ aan notarissen, advocaten en bemiddelaars. De nood is immers hoog en de kennis minimaal. Er komt veel bij kijken, en de info die wordt verstrekt is jammer genoeg ontoereikend.