Rafi

Ik ben Rafi, 36 jaar, 2 kinderen (8j. en 3j.). Al 3 jaar verwikkeld in een complexe scheiding, ga van proces naar proces en van hulpverlening naar hulpverlening. Ik ben een radeloze, verdrietige, kapotte moeder. Die met lede ogen aanziet niet bij machte te kunnen zijn deze vreselijke situatie te stoppen voor haar kinderen. Maar ik ben strijdbaar en geef niet op. Ik blijf hopen dat het op een dag stopt en we worden gezien. En met name m'n kindjes.

3 Comments

 1. Ernst
  9 april 2016 @ 10:44

  Herkenbaar… Ik heb iets vergelijkbaar “overleefd”. Ondertussen zijn mijn kinderen gelukkig gezonde jong volwassenen die er grotendeels zonder blijvende schade uit zijn gekomen. Ik heb daarbij ook nog eens mogen opboksen tegen de vooroordelen dat een moeder (ipv de vader) “per definitie” de beste omgeving zou kunnen bieden. Niet dus…
  Mijn ervaring? Die andere uitgummen is soms noodzakelijk… slecht spreken over die andere richt meer schade aan.

 2. Renata
  9 april 2016 @ 11:45

  Hé hé ook eens deze kant ja. Gelukkig niet mijn verhaal maar hoor het te vaak in mijn leven. Wat een strijd moeten die moeders en kinderen leveren tegen de rechtbank, vooroordelen etcetera. Niks dan respect voor jullie!

 3. Meta Herman de Groot
  9 april 2016 @ 13:51

  Beste Rafi, dank voor je reactie op mijn column “Uitgegumde vaders”.
  Deze term heb ik overigens zelf bedacht vandaar dat je de term nog niet kende.
  En mijns inziens de term hierbij op onjuiste wijze gebruikt.

  Mijn column gaat over vaders die uit het leven van hun kinderen worden verstoten zonder dat daar aanwijsbare redenen voor zijn. Dit heeft dus niets te maken met vaders die destructief zijn en een gevaar vormen voor kinderen.
  Uitgegumde vaders: de term zoals ik ‘m bedacht heb en bedoel, zijn vaders die onnodig uit hun vaderrol verstoten zijn.

  Bij deze en ter verduidelijking voor degenen die mijn column nog niet hebben gelezen:
  https://miesmagazine.com/uitgegumde-vaders/

  Daarnaast wens ik je heel veel sterkte toe.

  Groet, Meta Herman de Groot