Joris

Sinds ongeveer anderhalf jaar hoort of ziet Joris zijn dochter niet meer (tenzij per toeval en af en toe een dank smsje). Omdat hij ondervindt dat het momenteel steeds zwaarder begint door te wegen, is hij begonnen met schrijven. Op deze manier hoopt hij de miserie een beetje dragelijker te maken...

1 Comment

 1. Erik van der Waal - HerVerbinden.nl
  22 september 2016 @ 17:57

  Beste Joris,

  Ik ken je niet. Schrijven helpt over het algemeen om je eigen gedachten op een rijtje te krijgen, ook positieve gevoelens, belemmeringen die je ervaart en om zo ook de liefde voor je kind te uiten. Je dochter heeft slechts één vader en dat ben jij, voor de rest van haar leven. Die unieke band, die alleen jij hebt met jouw dochter, blijft bestaan.
  Je dochter heeft inmiddels ongeveer anderhalf jaar jou, haar vader, niet meer op een normale manier in haar leven gehad. De wederzijdse vervreemding wordt elke dag dat dit voortduurt steeds groter en de pijn door deze ont-hechting en het gemis drukt een steeds grotere stempel op je dagelijkse levensgeluk.
  Ook bij je opgroeiende, zich ontwikkelende, dochter, zal dit in haar lijf en gedachten een rol spelen. De natuurlijke dochter-vader band wordt geweld aangedaan. Dat is een oer-gevoel, dat voel je, zowel als vader als kind. Een kind kan dit meestal niet zelf oplossen, daarvoor bestaat teveel afhankelijkheid van de volwassenen om haar heen.
  Hopelijk zijn er volwassenen die het voor je dochter mogelijk zullen maken én gaan organiseren, dat de periode van ’tijdelijk’ snel beëindigd wordt en je dochter ook jouw aandacht, waardering en liefde weer mag ontvangen en ze weer regelmatig deelgenoot kan zijn van de warmte én beschikbare vaderliefde van de enige vader die ze heeft en de familie en vrienden om je heen.
  Dat hoop ik voor jou én vooral ook voor je dochter..!